Mannequin challenge- Замръзни! Стани манекен!

Пoредният интернет мем тръгнал от колективното съзнание- социалните мрежи

Пoредният интернет мем тръгнал от колективното съзнание- социалните мрежи

Mannequin challenge, подобно на  заливането с кофа ледена вода, е новия медиавирус, разпространяващ се в мрежата. Предизвикателството в Mannequin Challenge е  хората да  застанат неподвижни, като манекени, докато камерата ги снима.

За първи път този пoреден интернет мем е забелязан в Twitter на 27 октомври 2016 година, след което бързо избяга и в  гугълския youtube и закономерно се прехвърли  при  звездните (и не чак толкова звездни) акаунти в instagram. Обикновено клипът на Mannequin Challenge е придружаван от своеобразен саундтрак. Предпочитано е парчето Black Beatles на Rae Sremmurd.

За разлика от предходни подобни сензации като Харлем Шейк и Гангнам Стайл, тук динамиката на кадъра се предава от движението на камерата, а не действието на главния герой. Зрителят се асоциира с оператора, който се премества свободно в пространството и по този начин може да попадне дори зад кулисите на любимо си шоу и да види неща, които са били недостъпни преди това.

Закономерност при такива масови прояви е, че те най- лесно се налагат от звездите, които търсейки максимална популярност, са готови на всичко. Ето кои са се възползвали досега от тази възможност:

Бритни Спиърс заедно със своите танцьори;

Американското шоу Dancing With the Stars ;

Бионсе, Мишел Уилямс,  Кели Роулънд, Адел, Елън Дедженеръс и Уорън Бийти:

Дори шоуто на  Джеймс Корден не пропусна възможността да замръзне и то в клип за около 3 минути, като в него участва целия екип и зрителите;

И внимание! В нощта на изборите в САЩ, Хилъри Клинтън също прибягна до този инструмент и заедно  Джон Бон Джоуви, съпруга си Бил Клинтън и членове на екипа си заснеха Mannequin challenge. Но това не й помогна особено в надпреварата.

Това също е интересно...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>