Стефан Шарлопов е босът в Звездни стажанти

Нико Тупарев, Радо Тушев,Стефан Шарлопов

Продуцентите от Old School – Нико Тупарев, Радо Тушев и босът Стефан Шарлопов

Първото официално събитие за медии на предаването Звездни стажанти се състоя в най-важната му локация – заседателната зала – мястото, където участниците разбират дали ще продължат напред или ще са уволнени. Продуцентите от Old School – Нико Тупарев и Радо Тушев, заедно с програмния директор на Нова – Антоний Мангов разказаха в детайли как ще изглежда българската версия на световното шоу, какви са предизвикателствата пред реализацията на формата и обявиха стартовата дата на Звездни стажанти – 15 март.

Звездни стажанти е предизвикателство не само пред продуцентите и телевизията, а и за зрителите, които ще видят 14 истински известни българи в съвсем различна роля, ще трябва да ги оценяват не само като личности, но и като обикновени служители, които изпълняват поставените им задачи. От уменията им да работят заедно и целенасочено за постигане на точно определена и обективно измерваема цел, ще зависи и успехът им в предаването, и изпълнението на личните им благотворителни каузи.

„Ние отдавна искаме да направим този световен формат в България, но за да се

Заседателната зала на Звездни стажанти

Заседателната зала на Звездни стажанти

случи и за да е успешен, трябваше и българското общество да е готово за него, бизнесът да стане реална част от ежедневието ни, да се развият познанията на хората за това какво е важно, за да си успешен и на успеха да се гледа и откъм позитивната му страна. Смятаме, че пролетният сезон на 2016-та е това време и сме щастливи, че Нова ще осъществи този изключително амбициозен и интересен проект. Започваме на 15 март. Предаването ще се излъчва два пъти седмично и накрая на всяка седмица един участник ще бъде уволнен” – каза Антоний Мангов, програмен директор на Нова.

„Благотворителността е в основата на шоуто, всяка от звездите идва със своя кауза и това е много важно, защото, за да бъдат мотивирани в изпълнението на поставените им задачи, те трябва лично и емоционално да са ангажирани с каузите, за които се състезават. Затова не сме им подсказвали към какви каузи да се обърнат. Единственото ни условие беше да ни представят такива, които търсят решение за по-голяма група от хора, така че да повлияят положително върху цялостното развитие на обществото ни. Но изборът на участниците не зависи единствено от техните каузи, а от личностните им качества, защото в основата на Звездни стажанти са човешките взаимоотношения, именно те правят предаването толкова силно. Интересният и различен елемент тук е, че тези отношения се разгръщат в работна среда и влияят пряко върху резултата от общата им работа” – коментира Радо Тушев.

„Всъщност предаването Звездни стажанти ще ни покаже на живо дали звездите могат да работят в екип, а както знаем на нас, българите, екипността не ни е силната страна. Още повече, че при кастинга сме търсили и хора, които са имали публични конфликти помежду си, за да видим дали общата кауза ще ги сплоти и ще ги накара да загърбят неразбирателствата си. Ние вярваме, че това ще се случи, защото силата на Звездни стажанти е в позитивността. Това е изцяло позитивен формат, в който всички заедно и поотделно се стремят на дадат най-доброто от себе си и то в името на благородни каузи. Звездите ще бъдат разделени на два отбора – мъже на жени, защото има разлика в начина, по който мъжете и жените мислят и правят бизнес и ще е много интересно да видим кой е по-успешен и при изпълнението на какъв тип задачи, доколко сме европейци и могат ли мъжете да губят от жени.” – продължи Нико Тупарев.                                                                                                                                                                            „Първата задача, която ще снимаме следващата седмица, е кой от двата отбора ще продаде повече сандвичи и ще спечели повече пари. Като тук, освен количеството, има значение и „качеството” на покупките – звездите ще имат за задача да провокират хората да си купуват тези сандвичи на много по-високи от пазарните цени в името на благотворителните им каузи. Тук е мястото да благодарим на всички български и международни големи компании, които подкрепиха предаването, защото за да бъде истински експериментът, звездите ще изпълняват своите мисии в реална бизнес среда от името на действащи предприятия” – допълни още Радо Тушев. Изненадата на събитието беше обявяването на българския Бос. „Един от най-важните елементи в този формат е образът на Боса. Той е едновременно сърцето и главата на предаването. Трябва да е силен авторитет, който да респектира звездите, но в същото време да ги нахъсва. Трябва да е пример за успял човек, но в същото време миналото му да е чисто и името му да не се свързва с никакви задкулисни игри, спечелени или загубени обществени поръчки. Стефан Шарлопов беше първият, за който единодушно се сетихме и за наше най-голямо щастие той прие поканата ни. Истински българин, голям патриот, баща на пет деца, с твърди и ясни позиции, работлив, справедлив, авторитетен – той е нашият човек” – разказа Нико Тупарев. След този увод, Стефан Шарлопов зае председателското място в заседателната зала и показа, че наистина се е изчервил при това хвалебствено представяне. Разказа, че поканата към него го е накарала да си обещае никога да не казва никога, защото се е заричал да не участва в телевизионни формати, но Звездни стажанти е неговото предаване.

Стефан Шарлопов- Знам как се управляват много хора, знам и как да ги мотивирам.

Стефан Шарлопов- Знам как се управляват много хора, знам и как да ги мотивирам.

„Знам как се управляват много хора, знам и как да ги мотивирам. Приех поканата на продуцентите почти веднага, защото освен интересният регламент с бизнес насоченост, предаването е и с благотворителна цел. Вече знам кои са бъдещите участници и ще ви кажа една новина – от днес оставям телефона си на моя асистент и няма да приемам никакви обаждания. Това е необходимо условие, за да съм успешен Бос, няма да позволявам на лични контакти и отношения да влияят на решенията ми, а в България всеки познава всеки и не бих искал да изпадам в положение някой да ходатайства за който и да е от участниците. Аз ще се виждам с тях само по работа в присъствието на много камери. Но за мен е важно да се запозная в дълбочина с хората, с които ще работя и ще управлявам, затова за всеки от участниците съм направил профил, базиран на публичните му изяви и се надявам той да съвпадне с това, което ще видя. Ако има разминавания, ще ви кажа след края на предаването”.                                                                               Стефан Шарлопов обясни, че докато продължават снимките, той ще бъде 100% отдаден на шоуто, защото така е свикнал да работи – да поема риск, отговорност и да гарантира пълна отдаденост на това, с което се занимава. По време на Звездни стажанти за семейния бизнес ще се грижи дъщеря му. Затова той отказал тя да бъде негова асистентка в шоуто, както е в американската версия, където дъщерята на Доналд Тръмп е и негов помощник. Кои ще са българските асистенти на Стефан Шарлопов и 14-те звездни участници предстои да научим съвсем скоро.                                                                                                              Първият епизод ще се излъчи на 15 март по Нова.

Това също е интересно...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>