Тест: характерът, според любимия цвят

С този тест изберете най-приятната за вас комбинация от цветове, за да разберете какво крие характерът ви.

СИНЬО

тест

Обичате да се наслаждавате на тишината с интересна книга в ръка. Може би се смятате за интровертен тип, но истината е, че когато приятелите ви имат проблеми, винаги търсят вашата подкрепа и състрадание, защото са сигурни, че ще ги получат. За тях вие сте творческа личност, която  понякога е склонна  да проявява  екстравагантност.

ЖЪЛТО

тест

Вие сте общителен и весел човек. Приятели и познати  търсят вашата компания защото ги зареждате с позитивизъм. Живеете с увереността, че щастието е зад всеки ъгъл. В главата ви се въртят милион идеи и чрез тях заразявате близките  с оптимизъм. Вашата независимост и непринуденост в общуването грабва сърцето и печели симпатиите още на първата среща.

РОЗОВО

тест

Отнасяте се с доверие и топлина към хората, защото не очаквате уловки и задни мисли, тъй като вие самите, нямате такива. Този подход, сякаш ви прави наивни и романтични в очите на другите, вие сте изключително решителни и вярващи в себе си личности. В името на идеята може да обърнете света.

ЧЕРВЕНО

тест

Противоречива личност сте. Желанието да подчинявате и стремежът към  победа на всяка цена,  се преплита с желанието за спокоен и лишен от вълнения живот. Уважавате и почитате традициите, имате завиден апетит и най- вероятно пушите.

 

В основата на този експеримент е цветовият тест на Люшер. Това е психологически тест, разработен от швейцарският психолог Макс Люшер. Според него цветовата диагностика позволя да се измери психофизиологическото състояние на човек, неговата устойчивост на стрес, активността и комуникативните способности. Тестът позволява да се определи причината за психологическия стрес, който може да доведе до появата на физически симптоми. Макс Люшер установява, че възприятието за цвета е обективно и универсално за всички, но индивидуалните предпочитания за избора на цвят са субективни. Това различие позволява да се измерят субективните състояния с помощта на тестови цветове.

Това също е интересно...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>