Невена Цонева -разбрах какво искам да постигна в живота си

nevena coneva

Сила ми дава моята истина, любовта ми към живота, мечтите ми и най-близките ми хора.

Най-напред ХУЛИГАНКАТА иска да сподели, че много й липсваше от музикалната сцена. С какво се занимаваше, докато беше в своята принудителна почивка?
Благодаря. Докато нямах възможност да се занимавам с музика, се научих да готвя, а това е нещо, което никога не съм вярвала, че ще мога да правя. Освен готвенето започнах да пиша своя музика и текстове – отново изненадващо за мен. Но най-важното – разбрах какво точно искам да постигна в живота си.
Невена, ти поведе и победи в една много трудна битка с мастита музикална компания. Защо я започна и какво ти даде сила?
Започнах тази битка, осъзнавайки с какво се захващам и колко много време ще погълне тя. Започнах я, защото никой човек не може да бъде контролиран от друг – всички ние имаме равни човешки права и трябва да ги защитаваме. Аз просто защитих своето право, не съм робувала и няма да робувам на нечия чужда воля. Сила ми даваха моята истина, любовта ми към живота, мечтите ми и най-близките ми хора.
Когато спечели „Мюзик айдъл“, зрителите дадоха своя вот за едно очарователно момиче, а сега се завръщаш като истинска млада дама. Сподели тайните на тази трансформация?
Благодаря, вероятно се дължи на израстването ми като личност, а може би на прекрасната връзка с любимия ми човек. А защо не и на музиката…
Мисля, че е комплексно, защото харесвам живота си такъв, какъвто е, и съм благодарна за всичко, което имам.
Зная, че спазваш строг режим. Какво може да го наруши?
Нищо не може да наруши режима ми на хранене и спорт за постоянно, но понякога правя изключения, ако пред мен има торта „Гараш“ – една от любимите ми. Но това изключение е веднъж на половин година…
 Ти започна проекта „Възраждане на златните песни на България“. След „Повей,

Nevena Coneva

„С най-голяма слабост ще остана към Паша Христова“ – казва певицата.

ветре“ и „Двама“ кое ще е следващото музикално предизвикателство?
Следващата златна песен ще бъде „Песен моя, обич моя“, която е полуготова, но предстои още много работа по нея, тъй като много държа всичко да бъде изпипано до детайли.
Имаш ли любим изпълнител от „онова време”, от времето на „златните песни на България“? А кой е твоят любимец сред сегашните ти колеги?
Май с най-голяма слабост ще остана към Паша Христова – певица, която е имала изключително присъствие, чувствен глас и загадъчност.
А сред колегите ми в настоящето с разтворени обятия ще посоча Миро.
Невена, ти си с отношение и към българския фолклор. Имаш ли идея как може да се запали интересът на децата и тийнейджърите към българската народна музика?
Освен проекта ми „Възраждане на златните песни на България“ същевременно подготвям и фолклорен такъв. Всеки човек, независимо на каква възраст е, може да стане съпричастен, ако се стигне до сърцето му. Всичко, което пея, минава през душата ми, а това е моят език за комуникация с хората. А българското няма нужда от внедряване – то просто трябва да бъде пробудено, защото е дълбоко вкоренено в нас – това е начинът!

Греша ли, ако кажа, че Миро е един от любимите ти творчески партньори. Разкажи нещо повече за работата с него.
Миро е един от малкото хора, които са ми подавали ръка безусловно, за което винаги ще му бъда благодарна! Извънредно енергичен човек – пълен с идеи. Харесвам работата с него, защото той знае какво иска от една песен, има ясна визия за работата си. Уважавам го и заради любовта му към животните.
Ще позволиш ли да надникна малко и в личния ти живот. Как минава един твой ден?
Моят дом е моята крепост. Когато не съм на работа, обичам да прекарвам времето си вкъщи. Например напоследък се занимавам подробно с коледната украса, обожавам уюта на празниците и се старая да придавам на дома си приказна обстановка.

Miro

Миро е един от малкото хора, които са ми подавали ръка безусловно, за което винаги ще му бъда благодарна!

Сподели кои са твоите женски слабости и страсти и какво може да те изкуши при един качествен шопинг?
Аз колекционирам миниатюри, а когато видя нещо малко и изящно, бързо приключвам с дилемата в главата си в полза на харченето (усмихва се).
Връзката ти с Венко е една от най-стабилните в българския шоубизнес. Какво поддържа искрата във вашите отношения?
Със сигурност доверието един към друг е на първо място. То е в основата на нашите отношения, което ни дава свобода и спокойствие, а чувствата ми са още по-силни, отколкото в началото. Другото, което заздравява отношенията ни, са разговорите и истината, която никой не спестява на другия. Естествено, интересите ни са общи.
Ако може да се опишеш в куплет от песен, кой би бил той?
„Никой не може да ти отнеме
обичта, обичта на хората.
Никой не може да ти я вземе
любовта, любовта към хората.
И никой, и нищо не ще ти отнема –
вярата в тях, вярата в тях, вярата в тях!
Ти закъсняваш понякога, истино,
но винаги идваш, идваш при нас!“
Предстоят празнични дни. Какви са плановете ти за Коледа и за новогодишната нощ?
Ще бъда много щастлива на Бъдни вечер и Коледа да бъда заедно със семейството си, с всички традиции, които придружават тези празници. А в навечерието на 2016 г. стандартно ще бъда на работа във Велинград.
Нумеролозите казват, че от 2016 г. може да се очаква всичко, но какво пожелаваш ти на себе си за Новата година?
Пожелавам си здраве, любов, сила, а животът да ме срещне с хора, с които сме на „една и съща честота“, пожелавам си сбъдване на мечтите в личен и професионален план.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *