20 факта за женската логика

woman

Жената може без затруднения да прави няколко неща едновременно.

Непредсказуемостта на женските постъпки и решения често поставя мъжете в безизходица. Когато не могат да намерят обяснение за поведението на дамите, господата го търсят в т.нар. женска логика. А тя наистина съществува, твърдят психолози.
На медицината отдавна е известно, че лявото полукълбо управлява дясната страна от тялото и отговаря за рационално-логичната оценка на обкръжаващата ни действителност. Дясното обслужва съответно лявата страна на тялото и опознаването на света с помощта на емоциите. Според заложеното от самата природа жената използва повече дясното, а мъжът лявото полукълбо. Той изследва случващото се, докато тя затвърдява получените навици. Но жените притежават качество, което липсва на мъжете – те са способни да включат в работа едновременно и двете полукълба на мозъка. Това им помага да готвят, а заедно с това да чистят, да помагат на детето с уроците и да клюкарстват с приятелки по телефона. При мъжете включването на полукълбата се редува – или математика, или футбол. Явно женският мозък наистина е огромна загадка, но нека да разгледаме някои факти за него и логиката, която произвежда.
1. Един от основните постулати на женската логика е: твърдение, което остава без възражения, се счита за доказано.
2. Мъжете много рядко успяват да предвидят женската логика, но жените мъжката – почти винаги.
3. Поради факта че една жена е склонна да анализира множество различни варианти на информация, тя има повече варианти за логически заключения.
4. Женският мозък е сложно организиран. При отговарянето на логически задачи представителките на нежния пол прибягват до нестандартни, неочаквани, а понякога и на пръв поглед абсурдни решения, които обаче винаги са правилни.
5. Изследвайки женската логика, един мъж трябва да бъде особено внимателен. Това, което казва жената, това което е искала да каже, и това какво всъщност казва са три съвсем различни неща.
6. За женската логика е типично да прескача от един факт към друг, който може да не е пряко свързан с темата, но да доказва тезата й.
7. Изключението потвърждава правилото – това е един от основните козове, на който

Клеопатра

Може би Елизабет Тейкър е била наясно с „извъртането на Клеопатра“.

разчита женската логика. Дори ако се намери аргумент, който е в състояние да опровергае женското твърдение, той ще бъде представен и изтълкуван така, че автоматично ще направи жената победител в спора. Този прийом се нарича „извъртането на Клеопатра“.
8. В женската логика повторението на един аргумент му придава повече тежест и го прави по-лесно доказуем.
9. В женската логика всяко твърдение може да бъде не само опровергано, но и отхвърлено. Отхвърляйки го, тя го признава за безсмислено и повече не му обръща внимание.
10. „Обръщане на ситуацията“ – един от най-често срещаните ходове на женската логика. Бърз преход от едно състояние в друго. Например от обвиняема за дадена случка тя бързо преминава в настъпление и кара опонента си да се защитава.
11. В женската логика има три вида решения: вярно, невярно и такова, което не представлява интерес за нея.
12. Лека предсказуемост в женската логика има тогава, когато тя може да се разглежда като съвкупност от твърдения, които са удобни и интересни за една жена.
13. По силата на женската логика много често се случва конфликтът да поеме в друга проблематика или привидно да утихне. В такива ситуации трябва много да се внимава! Тъкмо когато на мъжа му се струва, че напрежението намалява, бързо и лесно то може отново да ескалира само от една дребна забележка.
14. В съответствие с женската логика страната, която има последната дума, печели напълно спора.
15. Общ абсолют в женската логика не съществува. За всяка жена понятието „абсолютно“ е различно.
16. Мъжете трудно разбират женската логика не защото тя е уникална, а защото много от нейните изводи не се базират на праволинейни умозаключения или причинно-следствената връзка, а на чувствата и интуицията.

politics

Женската логика много често се използва като успешен прийом от мъжете политици в предизборните им речи и дебати.

17. В САЩ вицове за женската логика се считат за проява на мъжки шовинизъм.
18. Според последните изследвания способността да се мисли с женска или мъжка логика се наследява. За преобладаващо женско мислене е необходимо в хромозомния набор на клетките да има две Х-хромозоми, докато наличието само на една Х-хромозома определя развитието на мъжкото логическо мислене.
19. Женската логика много често се използва като успешен прийом от мъжете политици в предизборните им речи и дебати.
20. Като цяло може да се направи заключението, че женска логика не се подчинява на правила. Тя сама ги създава.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *