Арсен- фокусникът джентълмен

Арсен

Баща ми каза, че „Ар“ е първата и последната буква от името на Астор, а „Сен“ е първата сричка от името на великият Сенко.

Има едни истории за Арсен Люпен- крадецът джентълмен…Ти от него ли взе своя артистичен псевдоним?

Да, точно така, не е от отровата… (смее се) Има и една предистория – правих графити и сменях тагът (псевдоним, ник-нейм) от различни думи АRCH/ARCE/ARSE, и докато не се доближи до Арсен и след като гледах филма си реших, че ще бъде Арсен. Самият герой много приличаше на фокусник, нямаше как да не се изкуша. Баща ми каза, че „Ар“ е първата и последната буква от името  на Астор, а „Сен“ е първата сричка от името на великият Сенко, което беше изненадващо за мен.

Имаш ли свой идол от света на илюзията и кой от триковете те впечатлява най-много?

Идол не бих казал, но определено има много магьосници, от които се вдъхновявам и искрено им се възхищавам. Това са Ланс Бъртън, Артър Трейс, Шин Лим, Дани да Ортиз Дейвид Стон… Всеки един е уникален по свой обствен начин и не мога да кажа конкретен номер, но до мента съм се възхищавал много на Шин Лим и неговият номер с подписана от публиката карта, как изчезва и се появява в устата му с дим.

Кои са трите необходими качества, за да може от едно обикновено момче да стане голям илюзионист?

Трите качества са: любов, постоянство и креативност.

Използваш ли трикове в любовта и смяташ ли, че това чувство е игра?

Трикове в любовта бих казал, че звучи малко неприемливо за мен. Любовта не е игра. Ако имам приятелка то определено бих й правил магически изненади, но това ще го запазя в тайна. Според мен трикове могат да се използват с цел съблазняване и флиртуване. Забелязва се  голям интерес от нежният пол, когато правя фокуси от близко разстояние и не веднъж ми е било трудно да не се преминава границата, която е много тънка. Понякога жените не долавят момента от  това да се държиш професионално и да ги  забавляваш, и това да флиртуваш с тях.

Кое е най-магичното място на света?

Най-магичното място на света може да бъде всяко едно кътче, погледнато философски. Всичко е въпрос на гледна точка. За магьосниците може да е Лас Вегас, Макао или магическият замък в Лос Анджелис, не мога да гадая. За мен има едно, бих казал наистина магическо място и то се казва Атон, известно като Света гора. Там е мястото, което те отнася много далеч от светския живот и се връщаш векове назад, където хората живеят с по 8 часа сън, 8 часа работа и 8 часа молитва, така минават  24 часа в денонощието. Имал съм късметът да го посетя и да му се насладя, опознавайки го много добре.

Преди време правих интервю с DMC и той каза, че неговата любима карта е двойка купа. Ти имаш ли си любима карта и защо?

Любимата ми карта е асо купа, която до скоро бях ползвал като визитка. Картата е асо купа и тъй като има А , аз продължих като донаписах Арсен, а по-надолу имаше меджик шоу, телефон и имена. Освен че успях да я направя на визитна картичка, мисля че я свързвам с любовта и това я прави много специална за мен.

А любима илюзия?

Любима илюзия нямам в репертоара си, но наскоро бях видял нещо, което не можах да разбера веднага.

Арсен

За мен има едно, бих казал наистина магическо място и то се казва Атон, известно като Света гора.

Наложи се да го гледам три пъти, за да разбера секрета и ми спечели симпатиите. Мисля да опитам нещо подобно след време, ефектът е изчезване на човек от публиката.

Вярно ли е, че задължително фокусникът трябва да е гадже със своята асистентка…И какво става ако я прониже с нож, по време на онзи знаменит фокус, в който фокусникът хвърля ножове около момичето

Ако имам три асистентки, сигурно трябва да сменя вярата. Шегувам се! (смее се)
Не бих казал, че е задължително, но е по-добре от една страна за това, че ще имате възможност да обиколите света, фокусникът няма да се притеснява от това да изтече информация за тайните. Но има и минуси. Ако нещо не се получи както трябва и започнат конфликти, прераства в семеен скандал. (смее се) Фокусът с хвърлянето на нож не се изпълнява от нас, но има промушкване и то доста рисковано – има дори смъртни случаи, ето още една причина да не използвам гаджето си в такива номера.

Правил ли си магии с опасност за живота?

Не съм правил такива магии и не възнамерявам да правя ако има голям риск. Мислил съм си за много такива илюзии, но може би не бих искал да виждат това родителите ми.

И защото това интервю е за Хулиганката, коя е най-голямата пакост, която си правил?

Бях най-буйното дете в класа до 4-ти клас. Имах толкова много забележки за дисциплината, че нямаше място и ги пишеха отгоре и настрани. Дори бяха измислили специален тефтер за поведението ми в училище и всеки ден гласуваха какво да пишат в него. Правил съм какво ли не. Една от най-големите ми бели е изрисуването на училището ми с графити. Директорът ми каза, че в историята на цялото училище не е имало такъв „герой“.

Арсен

Трикове в любовта бих казал, че звучи малко неприемливо за мен. Любовта не е игра.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *