Флорина Иванова прави това, което обича и го прави сега!

Флорина Иванова

Флорина Иванова- Не съм феминистка, но вярвам, че жената трябва да се стреми да бъде успешна и самостоятелна.

Наричат я „новото лице на спорта в BTV“…Определят я от: „красавицата, която гарантира рейтинг“, до: „телевизионно изкушение, популярно сред мъжката половина“.

Флорина зарязва настрана жълтините, за да сподели, че любовта й не се купува, а суетата не е най-добрата й приятелка. Добре де, красива е, но скандалното е, че е и умна и отдава времето си вместо на шопинг, на каузи като „Да изчистим България заедно“ и личния й проект  „Малко по(-) малко“.

Ако вместо журналист беше актриса и трябваше да участваш в сериал- какъв би бил той и каква ще е твоята роля?

Със сигурност ще е вълнуващ откъм сюжет и емоции, донякъде приключенски, с много хумор, но в никакъв случай комедия – представям си се в ролята на Уотсън от „Шерлок” (с Бенедикт Къмбърбач), на Майк Рос от “Костюмари” и на Поаро от „Случаите на Поаро”.

Какво е мястото на парите в ежедневието ти? Кое би избрала- безлична работа за много пари или атрактивно занимание със символично заплащане?

След като завърших университет, започнах работа в офис, която ми гарантираше повишение на заплата на всеки 6 месеца, бонуси и други придобивки. Едва издържах половин година. Липсваше ми адреналин, динамика, приключения. Накратко – побърквах се и напуснах. Почти всеки в България знае, че журналистиката е много неблагодарна професия, да забогатееш от нея е невъзможно (е, поне за хората, които искат да не престъпват принципите си), така че с избора си да се занимавам с това, смятам, че отговарям на въпроса. Да работиш нещо, в което не намираш смисъл и те кара да се чувстваш депресиран, в дългосрочен план със сигурност ще се окаже вредно за теб, независимо от цифрата в банковата сметка. Предпочитам да работя много, на няколко места, водейки нормален, а не разточителен живот, но да правя това, което обичам.

Виждаш ли се в ролята на жена-трофей? Какви са добрите или неудобните страни на такава ситуация?

Предвид ролите, които избрах за сериалите, може би вече ви е ясно, че категорично няма как да съм жена-трофей. В една връзка за мен трябва да има пълна равнопоставеност, разбирателство и ако не бурна любов (защото тя при всички положения в един момент изчезва), то поне искрени чувства на взаимно уважение, приятелство и подкрепа. Не съм феминистка в никакъв случай, но вярвам, че в днешно време жената може и трябва да се стреми да бъде успешна и самостоятелна, да – да помага на мъжа си, но не просто чистейки апартамента или гледайки децата, а по същия начин, по който той самият би помагал на нея. Нямам представа какви биха били ползите от това да си жена-трофей, но когато нещо, предназначено да бъде истинско, лично, съкровено и искрено, се случва насила и на принципа „cost-benefit”, то със сигурност е обречено на крах – емоционален, личностен и принципен.

Имаш ли „план Б“ за живота си, ако от утре се наложи да се

Флорна Иванова

Флорина Иванова- Искрено се наслаждавам на извънредните ситуации.

промениш изцяло?

Не. Искрено се наслаждавам на извънредните ситуации, така че и в този случай ще мисля в движение.   

Защо, според теб, в България футболистите са толкова популярни сред момичетата, след като нямаме особени успехи в този спорт?

Явно имиджът им извън терена е по-силен, красноречив и категоричен, отколкото на игрището. Създават впечатление на „лошото” момче, което може да си позволи да прави каквото иска, на звездата, с която е „готино” да общуваш, на човека, който е над останалите. Популярността им също така е натрупвана от хората преди тях, през годините, когато футболът е бил на светлинни години от моментното състояние, когато самочувствието е било с покритие и когато е било приемливо да превъзмогнеш някои по-малки проблеми в характера на играчите заради гения им на терена. Тогава може би е било престиж да се интересуваш от тях и да си в обкръжението им, защото тези момчета са постигали невероятни неща, благодарение на труда и дисциплината си. Сега също имаме таланти с голям потенциал. Проблемът е, че талантът и потенциалът не са достатъчни, за да си помислиш, че си Модрич, Меси или Роналдо и да спреш дотам с развитието си. Нужни са характер, лишения и много труд – все неща, които малцина преодоляват.

Трябва ли спортните дисциплини да се разделят на чисто мъжки и само женски?

Чисто от гледна точка на физиката ще бъде трудно и абсолютно неконкурентно жени и мъже да се състезават заедно. Колкото и да ми се иска да кажа, че не би трябвало да има ограничения, все пак не си представям мъжете в някои чисто женски спортове, както и не си представям дами в сумото например.

Един Григор Димитров пролет прави ли?

Флорина Иванова

Флорина Иванова-За жалост, с „един Григор” не става. Имаме страхотни спортисти и в други спортове.

Факт е, че Григор Димитров е една от най-добрите реклами на България в световен мащаб. Независимо от колебанията в играта му на корта, самият факт, че някой може да предизвика такива ожесточени дискусии и емоции сред обществото, също означава, че човекът е постигнал много. За жалост, с „един Григор” не става. Имаме страхотни спортисти и в други спортове, разбира се. „Златните момичета”, Мирела Демирева и Ивет Лалова, Сани Жекова са само част от примерите, но като че ли масово България отстъпва с много позиции в световния спорт. А и няма какво да се лъжем – футболът като най-великата игра няма как да не окаже влияние. Където и да отида по света, в момента, в който чуят „България” местните казват „Ооо, България – да! Стоичков!” Но това са героите от миналото, чиито места трябва час по-скоро да се заемат от нови звезди. Да се надяваме, че скоро те ще започнат да светят със собствена светлина, а не с отражението на тази от чуждите успехи.

Има ли кауза, на която би посветила свободното си време?

Да. Всъщност вече има такава кауза. С една от най-добрите ми приятелки – Диди – създадохме инициативата „Малко по(-)малко”. Чрез кратки видеоистории разказваме за мъничките стъпки, които всеки от нас прави в ежедневието си, за да запази околната среда по-чиста и по-приветлива. Искаме заедно малко по малко да вървим към малко по-малко замърсяване.  За жалост не ни остава достатъчно време да посветим нужното на инициативата, но постепенно се надявам да постигнем ефекта, който искаме.

И понеже това интервю е за ХУЛИГАНКАТА, не мога да не попитам: Каква е най-голямата щуротия, която си правила в до момента? А какви лудички неща плануваш?

О, доста съм щура. Кажи ми приключение и веднага се впускам. Обичам адреналина и силните изживявания. Най-голямата щуротия, до голяма степен необмислена и глупава дори, беше да скоча със сноуборда над 2-метров скок. Нямах идея от другата страна какво ме очаква, не прецених много и скоростта, опит също ми липсваше.. Приземих се..добре, де, пребих се, в средата на препятствието. Там обаче нямаше сняг, а кал и един голям камък. Паднах ужасно и ако нямах каска, едва ли сега щяхме да си говорим. Оттогава съм доста по-внимателна и не предприемам чак толкова рискови ходове. Тази година обаче планирам да мина през същия скок, но когато има повече сняг и с премерена скорост.

Флорина Иванова

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *