4 грешки на идеалната двойка

двойка

В модерното общество бракът се превръща в излишна формалност, а доказателството за любов не е халката на пръста, а чувствата в сърцето.

Универсална формула за любов няма. Но обществото винаги опитва да налага шаблони, в които да вкара влюбената двойка. Хулиганката сега разбива няколко от най-често срещаните рецепти за „правилна“ любов:

В идеалните отношения мъжът и жената не се карат.

Няма такова нещо! Не съществува връзка, в която да има 100% съгласие по всички теми и ситуации. Но разликата между доброто партньорство и обречената двойка е, че в първия вариант мъжът и жената се стараят да изгладят положението, „влизайки в обувките на другия“, а във втория- всеки налага собственото си мнение. Егоизмът е перфектното качество за издигане в кариерата, но в любовта той може да е пагубната стъпка към раздялата.

Перфектната конфигурация: Мъжът – глава на семейство, жената – домакиня.

В много съвременни двойки жената печели повече от съпруга си, а той с удоволствие поема грижата за дома и децата. Ако двамата са доволни, защо трябва да се придържат към познатите,

наложени от патриархални времена шаблони?! Та нали мъжете са по-добрите готвачи. Освен това, историята е пълна с примери, в които дори в патриархални времена жените са успешните лидери, политици и управленци. Посочената схема не отнема мъжкото в мъжа-просто го прави по-мил и грижовен.

Яли, пили и се веселили три дни и три нощи.

В приказките принцът винаги се жени за принцесата. Това е логическият завършек на историята. В живота обаче далеч не е така. В модерното общество бракът се превръща в излишна формалност, а доказателството за любов не е халката на пръста, а чувствата в сърцето.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *