Без свян и страх за Чаатай Улусой

Чагатай Улусой.

Бащата на Чаатай Улусой е българин, от село Бели Лом, а майка му е с босненски произход.

Заради натоварената си програма Хазал Кая отказва да играе в продължението на суперпопулярния в България сериал „Огледален свят“. Актрисата страда от психическо претоварване и лекарите съветват да отхвърля ангажименти за сметка на личното си щастие. За разлика от нея екранният й партньор Чаатай Улусой не пропуска възможност да дефилира на малкия екран. Така се появява продължението на „Огледален свят“, но без главната актриса. „Пътят на Емир“ разказва историята, споделяйки моментите на момчето в любовната драма, превъплътено от красивия Чаатай. А той е от хората, които обичат да се показват: първо тяло по модните подиуми, а след това лице и талант в сериалите.
У нас Улусой много бързо получи завидна популярност, макар самият актьор да избягва да говори за дълбоката си балканска връзка и хич не желае да го свързват с България. Баща му е българин, от село Бели Лом, а майка му е с босненски произход. Чаатай е роден в Истанбул, където неговите родители мигранти се срещат. До завършване на гимназия турският актьор не подозира, че го очаква бъдеще на голяма звезда и като посредствен ученик се записва в Държавния лесотехнически университет, за да си гарантира някаква професия. Подтикван от възхитените момичешки погледи обаче, „нашето момче“ тръгва на курсове по актьорско майсторство. Докато изучава „а и б“-то по Станиславски, много бързо е забелязан от „ловци на модели“ и 19-годишния Улусой става предпочитано лице за рекламни кампании и желано тяло за модни ревюта. През 2010 г. печели титлата „най- добър модел“ на Турция, което много бързо го вкарва в малкия екран.
Турските продуценти не се главоболят да търсят талантливи актьори в безконечни кастинги. За

Пътят на Емир

„Пътят на Емир“- продължението на „Огледален свят“, но без главната актриса.

тях е важно героите им да имат притегателен външен вид, пък останалото ще изшлайфат режисьорите. Така Улусой се нарежда в дългата редица от манекени, които заменят подиума с участие в телевизията. Негови колеги по професионална съдба са: Кенан Имирзалиоглу („Езел”), Берк Октай („Надежда за обич”), Бурак Йозчивит („Малки тайни), Енгин Акюрек („Пепел от рози“ ) и перлата на серийния бизнес, турския Брат Пит – Къванч Тътлъту. Улусой пък е считан за тамошния Робърт Патинсън („Здрач“), а това му гарантира тълпи от нахални обожателки.
Наред с гъделите, които носи славата, 24- годишният Чаатай трябва да се справя и с други бели кахъри. Той явно не може да се отърве от красиви жени и да се откаже от пагубните си пороци. Миналата година младият актьор без малко да попадне в затвора, след като беше основна фигура в огромен скандал за притежание и разпространение на дрога.

Чагатай и очарователната Серенай Саръкая

Чаатай и очарователната Серенай Саръкая

Улусой наред с други популярни млади турски звезди трябваше да дава обяснение за наркоаферата, но в крайна сметка се размина само с тлъста глоба и забрана да напуска страната.
Вместо да очерни имиджа му, скандалът даде стремителен ход на неговата кариера. Актьорът получи покана за участие в новия топ сериал „Приливи и отливи”, турския римейк на „Ориндж Каунти- кварталът на богатите”. Героите на Чаатай и очарователната Серенай Саръкая са източният еквивалент на Райън и Мариса. И както често се случва в сериалите, скоро актьорите стават двойка и в живота.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *