Д-р Ана Пейкова- нова брадичка и идеален лицев контур и то без скалпел!

Д-р Ана Пейкова от клиника Дерма ЕЛИТ за най-новият филър, който допълва и възстановява загубата на кост.

Volux е последната иновация на фирмата Allergan, която допълва цялата серия от продукти, с които могат да се правят всички възможни MD кодове. Това са конкретни точки, определени от проф. Маурицио де Майо, свързани с подобряване емоциите на лицето. С инжектиране на филър на определени места се подобряват и променят умореният, сърдитият, тъжният вид и така се постига цялостен лифтинг.

Volux е коренно различен от всички останали вайкрос технологични продукти от гамата на  Allegan. Той има най-голяма плътност и еластичност (почти два пъти от най-пътния досегашен продукт на Allergan). Той се използва за възстановяване на обеми и много по-добре се разпределя в тъканите. Използва се само за моделиране на брадичката и на контура на лицето.

photovisi-downloadПоставя се изключително дълбоко и играе ролята на кост. Т.е. инжектирането на Volux е много по-различно от поставянето на всички останали филъри. За да извърши това, дерматологът задължително трябва да е минал обучение и да разполага с опит в естетичната медицина.

Хубавото при Volux е, че ефектът се появява веднага, а трайността му е над две години. Но първите един-два дни се забелязва изразен оток и се усеща лека болка. Но за разлика от всички останали продукти с него много добре може да се контурира отпускането на долната челюст и неприятните гънки тип „английски булдог“.

С Volux вече има опция за допълване или възстановяване при загуба на кост.

Стареенето на лицето засяга кожата, подкожието, мускулатурата и костната структура. Не бива да забравяме,  че когато е наличие на загуба на кост, лицето се отпуска не само, защото кожата вече не е толкова еластична.

Лекарят много точно трябва да се прецени къде точно е причината за загубата на обем и отпускането на кожата, за да се възстанови лицето естетично и естествено.

Продажбата на филъри „на кило“ или промоцията „Купуваш два филъра, третият е безплатен“, според мен, не е правилен подход, защото всяко едно лице има нужда от различна реконструкция и дерматологът не може да определи от какво количество филъри има нужда, преди да го види и да прецени. Това се прави чрез т.нар. 4D проекция. При нея лицето се оглежда от всички страни – в покой и в процес на движение, когато сме легнали и в статично положение, за да може да се направи правилна оценка в кои участъци има загуба на обем и къде да се инжектира хиалуроновата киселина.

При намаляване на костта в областта на брадичката и намаляването на обема, Volux е много добро решение. Но съществува опасност, сега понеже е новост,  да започнат да се правят „брадички“ на конвейр.  Трябва да се прецени дали точно в брадата, около нея или в точките отзад на мандибулата (на челюстта) е необходимо да се постави филърът. 

Иначе Volux е фантастичен! С висока концентрация на хиалуронова киселина, по-дълготраен е и е предназначен за инжектиране само в зоната на брадичката и контура и в конкретни MD кодове. Единствено онези, които са свързани с реконструкция на брадата и на долната челюст.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *