Д-р Милен Врабевски и Фондация Българска Памет …

искам бебеЗа всяка споделена снимка на видеозон ДНК ще осигури минимум 1 лев на фондация „Искам бебе“, за подпомагане на двойките с репродуктивни проблеми

След дългогодишната си подкрепа за фондация „Искам бебе“ и активното участие в националната кампания „Голямото семейство“, д-р Милен Врабевски заяви подкрепата си и за благотворителната инициатива „Направи го за България“. Това е още един ефективен начин за реализиране на основна посока, в която д-р Врабевски и Фондация Българска Памет работят вече 10 години – дейности за борба с демографската криза в България.

„Направи го за България“ е първата по рода си кампания за насърчаване на раждаемостта, организирана от неправителствената организация ДНК и по инициатива на председателя й Андрей Арнаудов. Кампанията  е отворена за двойките, чиито бебета са заченати през 2016 г. Бъдещите родители трябва да качат на страницата на кампанията във фейсбук www.facebook.com/dnknpo селфи с положителен тест за бременност, снимка от видеозон или на вече родено бебе, с хаштаг  #pravimgozabg. За всяка споделена бременност ДНК ще осигури минимум 1 лев на фондация „Искам бебе“, за подпомагане на двойките с репродуктивни проблеми.

През 2017 г., за всички деца, които са част от кампанията, ДНК ще организира най-голямото масово кръщене, правено досега в България.

Освен до млади семейства у нас, идеята е информацията за кампанията да достигне и в нея да се включат, и нашите сънародници зад граница. Дългогодишното партньорство и подкрепа на Фондация Българска Памет за българите от историческата ни диаспора, ще спомогне за разпространението на инициативата и сред общностите в Сърбия, Република Македония, Молдова и Украйна.

 „Направи го за България“ се провежда под патронажа на Негово Светейшество Българският Партриарх и Софийски Митрополит Неофит.

В рамките на кампанията ще бъдат реализирани и други събития, насочени към настоящи и бъдещи родители. В сътрудничество с БАН и с представители на гражданското общество ще бъдат изготвени и законодателни инициативи, насочени към стимулиране на раждаемостта.

 

 

Повече информация за кампанията на: https://www.facebook.com/search/top/?q=dnknpo

 

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *