Дила – да се влюбиш в убиец

Дила

Познатият като Али от „Времето лети“ Еркан Петеккая и красивата дебютантка Хатидже Шендил са неповторими в „Дила“.

„Дила“- един от най-успешните турски сериали носи на българската публика любими актьори. Познатият като Али от „Времето летиЕркан Петеккая и красивата дебютантка Хатидже Шендил са неповторимо страстни в една история за необратимо привличане, забранена любов и пагубната сила на отмъщението.
Главната женска роля е за Хатидже Шендил, спечелила през 2001 г. трето място в конкурса „Мис Турция“ и завоювала същата позиция на „Мис Европа“. Но и без да носи своята призова лента през гърдите, Хатидже е категорична красавица. Толкова хубава, че режисьорът имал дълги колебания дали точно тя да влезе в ролята на изстрадалата Дила. Имало опасност женската част от публиката да не съчувства достатъчно на героинята, заслепена от завист по красотите на актрисата. Самата Хатидже обяснява интересните си черти със смесената си кръв. Майката на 31-годишната актриса е албанка, а баща й е от дълбоката провинция на Анталия. Никой от семейството й няма талант за сцена, но родителите от рано разбират, че дъщеря им става за подиум. Няма конкурси, където тийнейджърката да не е в призовата тройка на красавиците, а това неминуемо води и до телевизионния екран. След второстепенни роли в сериали пристига и големият пробив като главния женски персонаж в „Дила“. Заета с ангажиментите си между екрана и подиума, Хатидже твърди, че няма време за забавление. Предпочита да стои кротко със своя годеник Бурак Сагясар, познат като Педро от „Великолепният век“.
Далеч по-вълнуващ и по бохемски разнообразен е животът на екранния й партньор Еркан Петеккая. Той е ветеран в сериалите и всеки нов му носи все повече популярност, обожание и пари. Но от светската слава Еркан отмаря с най-добрата си приятелка „чашката“ и толкова се

 Еркан Петеккая

Еркан е ветеран в сериалите и всеки нов му носи все повече популярност, обожание и пари.

привързва към нея, че рискува кариерата си. Когато няколко режисьори отказват да работят с него заради системно пиянство, Петеккая се взема в ръце и сам си назначава нестандартно лечение. Той моли съпругата му да го заснема с видеокамера, когато е пиян, и после на трезва глава гледа записа. Така разочарован и засрамен, Еркан решава повече никога да не близва и ако се вярва на собствените му думи, дадени в интервю преди месец, вече е избягал от своята зависимост. За победата в тази тежка битка актьорът не пропуска да благодари на съпругата си, с която са заедно от 10 години. Любовта в техния брак е като градска легенда за светските среди в Турция, а интересната история започва още от запознанството. Актьорът среща жена си на сватба в Истанбул и разбира, че тя му е далечна роднина. Толкова се влюбва в непознатата братовчедка, че за да я види отново, веднага пътува до Анкара, където тя живее. Предлага й брак направо на първа среща, а тя веднага приема. Година по-късно вече имат син. Сега семейството не само е едно от най-здравите в светските среди на Турция, но актьорът се превръща в блюстител на ценностите и морала. Петеккая се изказва яростно против целувките на екран и смята, че трябва да изчезнат. „В киното, в театъра – може – казва актьорът в свои интервюта. – Там си платил, за да отидеш и знаеш какво ще гледаш. Но по телевизията, до която малките деца винаги имат достъп, интимните сцени трябва да се забранят.“
Историята в сериала

Dila hanim

Търсеща справедливост, случайно Дила се запознава с чаровен мъж на име Реза.

Реза Карадаалъ (Еркен Петеккая) и Ихсан Баразоулу имат спор за обща земя. Нещата между тях толкова загрубяват, че Реза убива Ихсан. На принципа „око за око“ вдовицата Дила (Хатидже Шендил) се заклева да възмезди съпруга си, откривайки и погубвайки неговия убиец. Търсеща справедливост, случайно Дила се запознава с чаровен мъж на име Реза. Влюбва се в него и когато разбира, че греховният й любим всъщност е убиецът на съпруга й, е поставена пред най-трудното решение в живота си. Дали ще избере любовта, или ще спази клетвата. Дали ще прости, или омразата ще вледени сърцето й. Ще успее ли един мъж да се разкае пред жената, в която е влюбен? „Дила“ е история за това, може ли да съществува нова любов след голямата любов.
“Дила“ е един от десетте най-продавани в чужбина турски сериали. Радва се на два успешни сезона, а миналата година спечели награда за най-добре адаптиран към книга сериал. „Дила“ е заснет по мотиви от романа на Неджати Джумалъ „Македония 1900“. Поредицата е изключително амбициозен проект, защото дръзва да преразкаже отново историята за любов и отмъщение след култовия за турските зрители игрален филм „Госпожа Дила”. Преди 37 години любимците на източната публика Тюркан Сорай и Кадир Инанър влизат в ролята на Дила и Реза в игралната версия и толкова вълнуват, че дълго време никой не смее да посегне отново към този сюжет. Преди сериалът да излъчи своя първи епизод, най-големият страх на режисьора Айдън Булут било дали новите актьори ще бъдат така възторжено приети както Сорай и Инанър. Опасението било напразно и публиката намира отново своите неразумно смела Дила и очарователно опасен Реза.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *