Холивудски измислици

До толкова сме свикнали с всевъзможните екшъни, криминалета, фантастики, фентъзита и исторически буламачи, че трудно вече може да различим кое е реалност и кое не. А стойностните филми пък стават толкова редки и непопулярни, че могат спокойно да се нарекат апокрифни. При снимането на конвейер не може да се избегнат такива омръзнали шаблонни сцени, които направо обиждат зрителя, решил да се наслаждава на поредния режисьорски  “шедьовър” подсладен с „великолепен“ актьорски състав и безброй номинации за Оскар. Ето няколко от най- често използваните:

Най-експоатираната сюжетна линия винаги е борбата между половете- докато ги има.

Най-експоатираната сюжетна линия винаги е борбата между половете- докато ги има.

Колкото повече се мразят главните герои от мъжки и женски пол, толкова по- голяма е вероятността  те да се влюбят до края на филма.

В криминалните филми, в които разследванията са особено сложни, няма как героите да не посетят поне веднъж стриптийз бар.

Телевизионните новини излъчват жизнено важна информация, точно когато героят реши да използва дистанционното.

Всяка ключалка може да се отключи с кредитна карта, кламер, джобно ножче или някакво елементарно приспособление.

Всеки компютър се зарежда за не повече от 2 секунди, и дори със смартфон може да се прихванат и управляват комуникационните системи на врага.

Вентилационните системи на всяко здание са чудесно укритие, за което трудно може да се досети човек, но пък може да отведат героя до всяка желана точка.

Във всички взривни устройства е вграден таймер с голям обикновено червен дисплей, така че да сте информирани кога ще се взривите.

В бойните сцени когато героят е превъзхождан многократно, противниците търпеливо изчакват

екшън

Спиращи дъха бойни сцени се редуват една след друга

да бъдат елиминирани по ред.

Понякога е достатъчно и само една кибритена клечка за да се освети огромно помещение.

Когато злодеят залови главния герой, обикновено в продължение на няколко минути му чете лекция, за да му даде възможност да се развърже и да избяга, или да просто да бъде победен и справедливостта да възтържествува.

Героят внушаващ най- голямо доверие, най- вероятно е предател, корумпиран и служи на тъмната страна.

Патроните за оръжията никога не свършват когато трябва да се изтрепе маса второстепенен актьорски състав, но е сигурно, че точно в сюблимният момент пълнителят ще се окаже празен.

Няма да се учудите ако героинята с вид на манекенка е експерт по международен тероризъм и може да се бие с голи ръце срещу закоравели престъпници.

Терористите обикновено са араби, източногерманци  или руснаци и задължително са въоръжени с автомат Калашников.

екшън

Красотата не само привлича и забавлява, но и убива

 

 

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *