Илиян Любомиров: жените трябва най-силно да обичаш, когато никак не го заслужават

Илиян Любомиров

всяка есен пеем ‘оставаме’
после те оставяме
Созополе сам си виновен
че си по-красив като спомен

Скандален и нежен, брутален и романтичен, емоционален и хладнокръвен…Той е различен през погледа на всеки читател/ка. Обединяваме се само около това, че Илиян Любомиров успява да събере около поезията си дори и неизкушените от нейната мелодиката. ХУЛИГАНКАТА успя да „хване”  младия автор сред многобройните му ангажименти, някъде между „Думи на 4 гуми” и „Писател назаем”

  • За поетите твърдят, че имат нежна душа, също като начина по който правят любов…От друга страна ти си фен на краткия изказ…Та, любовта ти нежна и кратка ли е, или ще ме изненадаш?

Щастлив съм в любовта си, което ме спасява от нуждата да изненадвам непознати жени.

  • Сега е много модерно да се говори за soft skills. В този ред на мисли: какви са твоите „нежни умения”?

Преда на хурка, готвя чудесна леща, спя колкото котка, не оставям косми в канала, мога да сменям крушки, ям бисквити в леглото без да роня, знам думи с 4+ срички, вдигам 50 килограма от лежанка, давам мигач, хвърлям си фасовете в пепелника, а не на тротоара.

  • Има ли нещо, което би правил безплатно? А за какво обезателно трябва да ти се плати?

Правя безвъзмездно всичко, свързано със смислени и градивни каузи. Участвам в десетки проекти, свързани с образованието и възпитанието на деца, защото вярвам, че именно в тази сфера мога да бъда най-полезен. Ако обаче искаш да изскоча от торта на моминско парти и да танцувам в скута на булката в ритъма на осемдесетарски турбо-фолк, държа на бял плик с едри небелязани купюри.

  • От какво или кого би приел с удоволствие и без да се замисляш свръхдоза?

От Моника Белучи.

Моника Белучи

жените трябва най-силно да обичаш, когато никак не го заслужават.

  • Чувала съм , че най-трудното нещо за един творец е да започне да прави нещо. Началото на проект, началото на стих, началото на роман или романс…Ти как започваш?

Аз не спирам.

  • Ако успееш да се погледнеш отстрани, как би се оценил? Като продукт, талант, случайност или плод, обран след усилен труд?

Случайности с категоричност не съществуват, а късметът, убедил съм се, е както си го накъсметиш. Аз работя ежедневно за своя успех и умея да му се наслаждавам. Когато се погледна отстрани, виждам един пълноценен човек.

  • И понеже това интервю е за ХУЛИГАНКАТА, какво е твоето дребно хулиганство напоследък?

Не играя на дребно (хулиганство).

Илиян Любомиров

снимка: Nina Abrasheva

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *