Има само три опита да се влюбим

любов

Любовите  идват в живота ни и си отиват. Понякога страдаме, друг път се радваме. Понякога вдигат до небесата, друг път опустошават. И след всеки нещастен опит се надяваме, че истинската, неотразимата, неповторимата и вечната любов все някога ще се случи…Но психолозите не са напълно съгласни с това. Според тях в живота си човек има шанса да се влюби само три пъти- по един път за всеки вид любов. Вижте кои са вариантите и преценете вие на каква емоционална стъпка сте в живота си.

Приказната любов– Първият трепет често идва, когато ние все още сме много млади и не сме наясно с чувствата си. Тя е като любовта от филмите и книгите- идеализираме я и вярваме, че е за цял живот. В тази връзка няма лъжи, но има забрани. Тя е повече платонична, отколкото телесна. Тя е свързана с първата целувка и разочарованието след това и рядко или по-точно никога не продължава до края на живота.

Сложната любов– Това е вторият тип. Моментът, в който имаме самочувствие на мислещи хора, но все още нямаме опит в чувствата. В тази връзка се манипулира, лъже, изневерява и се прави страстно завръщане. Това е истинска драма, с епизоди на отрезвяване, за да се впуснем пак в трагедията. Сложната обич е силно сексуална. Понякога само сексуалното привличане е в нейната основа и е единственото, което успява да задържи двойката по-дълго време. Ако продължи дълго, би могла да разбие психиката на една нежна душа.

Зрялата любов– Това е онази емоция, която пристига в момент, в който вече не я очакваме. Тя се появява и няма никаква прилика с онази, която сме наричали идеална. Загубили надежда за намиране на половинка, понякога новата страст може да събуди за живот не само тялото, но и душата. Тази любов се отличава с лекота и радост. В нея няма очакване и илюзия. Има само наслада.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *