Иван Комита представи зрелищен трейлър към романа си „Хранилка“

Български роман с трейлър като за касов холивудски филм

Писателят Иван Комита
Писателят Иван Комита Фотокредит Владо Василев

Писателят Иван Комита представи зрелищен трейлър към романа си „Хранилка“. Книгата излезе от печат в края на януари тази година и е сред най-продаваните дебютни заглавия през последните месеци. Видеото към книгата е впечатляващо и напомня на трейлър като за касов холивудски филм. Българска книга досега не е презентирана по такъв начин – трейлърът се отличава със сложност на изпълнение, богатство на сцените, разнообразие на локациите и отлична актьорска игра на участниците.

За първи път у нас роман от български автор се презентира с видеоклип от такъв ранг

Подготовката и заснемането на клипа отнема няколко месеца на целия екип. Сценарист и режисьор е самият Иван Комита, а оператор и монтажист – Георги Кръстев. В ролите на основните персонажи от романа „Хранилка“ са Велина Узунова, Калоян Митов от МА „Ивет Фешън“ и Габриела Бизеранова. За стайлинга и облеклото на участниците се погрижи Стоян Апостолов. Трейлърът се реализира с подкрепата на Панда-ип ЕООД, Паолина Петракиева, д-р Снежана Атанасова – от Ata Derma; д-р Силвия Паскалева ди – Fit & Lit; Делта Гард ООД, Софавто ООД, Бг секюрити ЕООД, Hookah it.

Трейлърът е с продължителност 2,26 минути и в него участват общо 17 души, като сцените са заснети на общо 6 локации.

Дебютният роман на Иван Комита „Хранилка“ разказва историята на милионерски син и преживяванията му в света на богатите и известните, отношенията му с италианската мафия и личния му катарзис. Към днешна дата издателство „Книгомания“ вече е в процес на изготвяне на нов тираж, който ще бъде пуснат скоро в търговската мрежа.

Здравка Евтимова, Деси Бакърджиева и Маги Джанаварова с отзиви за романа в трейлъра

По повод премиерата на трейлъра 22 души от последователите на автора в социалните мрежи и профилите на кампанията „Модерно е да се чете“ ще могат да си поръчат романа с персонално послание, автограф и специален долар книгоразделител.

Във видеото са включени и отзиви за романа на авторитетните личности, станали част от книгата от самото ѝ начало – Георги Тошев, Галина Чолакова, Ина Вълчанова, д-р Пламен Попов. Специално за трейлъра актрисата Деси Бакърджиева и поп певицата Маги Джанаварова също споделиха мненията си:

Завладяваща история. Разказ за възхода и падението, за илюзиите и измамното щастие, за привидно идеалния живот на богатите. Досега не бях срещала толкова точно описание на тези среди. „Хранилка“ ме държа до последно в напрежение. – Деси Бакърджиева, актриса

Трейлър на роман задава нов тренд в представянето на съвременна българска литература

„Хранилка“ е като песен на Сирените, възпяваща живота на богатите – омайна, ритмична, мелодична, но би могла да те доведе и до ръба, ако не разчетеш правилно посланията ѝ. – Маги Джанаварова, певица

Към всички мнения за романа „Хранилка“ в клипа е включен и отзивът на една от най-превежданите български писателки Здравка Евтимова, който тя неотдавна даде за автора и романа в интервю за БНР.

Иван Комита е своеобразен талант, той е от тези майстори на словото, които превръщат думите си в неврони, а книгите си – в едно необятно поле за размисъл. Той успява по неочакван начин да създава връзки между понятия, които, на пръв поглед, не са свързани. „Хранилка“ заслужава внимание и би спечелил  читателите от първата си страница и би ги държал в напрежение докрай. Затова препоръчвам всеки млад човек, всеки човек на средна възраст и всеки в зряла възраст да се обърне с чисто сърце към този роман и да го впише в своя духовен свят. – Здравка Евтимова

Романът „Хранилка“ може да се намери в по-добрите книжарници, както и да бъде поръчан онлайн с автограф от сайта на издателство „Книгомания“.

ХРАНИЛКА

Иван Комита

Формат: 84/108/32 (13*20 см)

Обем: 432 с.

ISBN: 9786191952793

Цена: 17,90 лв.

Линк към книгата: https://bit.ly/35jUNLT

*Дебютен роман

Този роман разказва необикновената история за пет години от живота на един милионерски наследник – достоверна картина за средите на богатите и известните, света на модата и престъпността.

Богатството му е причина да стане жертва на похитители, а след това и жертва на любовта, когато научава шокиращата тайна за жената, която обича.

Така подклажданият от по-рано бунт срещу доминантната фигура на бащата и семейния бизнес ескалира и героят, окуражен от появата на еднаквите числа, поема по нов път в живота си в търсене на независимост и щастие.

За свои спътници той избира италианската мафия и славата, като ги превръща в инструменти за постигане на целите си.

По този път показността и сексът се превръщат в негови приоритети, а дрогата и алкохолът – в негови отдушници и лекове за незарасналите му рани.

Път, който го отвежда до предречения и неизбежен крах.

Дали ще оцелее зависи само от това ще последва ли полъха от Изтока, или ще скочи срещу него.

***

Иван Комита е пиар, журналист и бивш главен букер на една от най-големите модни агенции от близкото минало – „Ексграунд“. Висшето си образование завършва в Техническия университет София. Той е правнук на българския революционер Иван Хасъмски. Създател е на популярната в социалните мрежи кампания „Модерно е да се чете“.

След критичен момент в живота си Комита претърпява пълна личностна трансформация и започва да практикува йога и японското бойно изкуство шотокан карате-до. Така идва и вдъхновението за първия му роман  „Хранилка“.

Може да харесате още...