Карта на света, която ще ви изуми

наднормено тегло

Карта на наднорменото тегло

„Най-дебелите“ държави
Тази карта на света показва в кои държави най-много се цени храната, иначе казано, къде хората с наднормено тегло надвишават 30% от населението. Според статистиката хората, живеещи в САЩ, Мексико, Венецуела, РЮА, северноафриканските държави, както и в някои държави от Западна Азия, са застрашени от затлъстяване.

 

 

руси жители

Държавите-блондинки.

„Най-русите“ държави
Тази карта на света показва в кои държави живеят повече (или изцяло) руси хора. Според картата повече блондинки бихте открили във Финландия, Дания, Швеция и Норвегия, както и в някои райони на САЩ. Абсолютно невъзможно е да откриете русокоси в Северна Африка, Западна и Централна Азия и в амазонските гори. Ако намерите такива – знайте, че са туристи.

 

 

социални държави

Кои са социалните държави.

„Най-социалните“ държави
Картата по-долу показва в коя социална мрежа обича да си прекарва времето по-голямата част от населението на дадена държава. Според това проучване голяма част от населението използва интернет гигантите Гугъл и Фейсбук. Бившите социалистически републики Казахстан и Русия и сегашната комунистическа – Китай, се оказват маргинални със своите собствени интернет страници.

 

 

спортни нации

Ето къде спортуват най-често.

„Най-спортуващите“ държави
Според тази статистика любимият спорт на света е футболът. Естествено, някои патриоти (като американците например) си харесват своят измислен еквивалент на него. Австралийците, арабите от емирствата и индийците обаче предпочитат крикета пред всички други.

 

 

 

държави с убийства

Пазете се в тази част на света.

  Държавите „убийци“
Ако живеете в Щатите или Амазония, е по-възможно да ви убият, отколкото в България. Ако сте в РЮА, препоръчително е да не правите глупости и да не предизвиквате южноафриканците, там е най-опасно.

 

 

 

студена война

Студена война?! Защо не?!

Студената война продължава
Сигурно сте забелязали, че знамената на някои държави на тази карта не са поставени там, където са самите държави. Да, това е така, защото те са поставени върху държавата, която е заплашена от притежателя на знамето. В случая – САЩ и Канада от Иран, Русия, Китай, Австралия и още много други от САЩ, северноафриканските и Ирак – от Израел, а Франция и България – от Сирия. Русия пък може да повлияе само на поляците.

 

население

Хора да искаш.

 Сигурно се чудите защо тази карта е деформирана и изглежда странно. Навярно огромните петна вдясно също ви дразнят – те са Индия и Китай, държавите с най-голямо население. Всъщност на картата държавите са увеличени или умалени според това колко многобройно население имат. Затова Канада и Австралия, които имат население колкото България, изглеждат като изсъхнали дървета.

 

 

центъра на света

Какво има вътре?

 Чудили ли сте се, ако влезете вътре в Земята и минете през ядрото на земното кълбо, къде бихте стигнали? На тази карта можете да разберете! В случая противоположната точка на България се намира някъде в Тихия океан, а ако живеете на Хавайските острови, с едно пътешествие в недрата на Земята бихте се озовали в пустинята Намибия в Африка.
 

 

 

дълголетие

Къде са дълголетниците?

Продължителност на живота
Според проучване хората в Западна Европа, Канада, Япония и Австралия живеят най-дълго. Учудващо Израел и Йордания също влизат в тази категория. Същото обаче не може да се каже за повечето африкански държави. Последните години в Ангола и Замбия смъртността се е увеличила драстично, показва проучване от 2014г.

 

 

градски шум

Далеч от градския шум.

Населението на Земята се увеличава със светлинна скорост, а замърсеният въздух над големите градове се увеличава в името на това да има достатъчно храна за всички на планетата. На тази карта бихте могли да видите в кои райони на Земята живеят най-много хора. Европа е един от най-населените континенти вече няколкостотин години. Китай сама по себе си държи рекорда за най-населената държава на планетата. Единствено в някои райони на Русия, Централна Австралия, Сахара и Канада бихте живели спокойно, далеч от градския шум.

Материалът е по идея на http://onedio.com/

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *