Кои са най- богатите рускини

elena baturina

Елена Батурина- не жена, а финансова акула!

Рускините вече не са онези напористи туристки „доплували“ до българското Черноморие, за да се омъжат за българин. Модерните рускини са нахакани, сексапилни, атрактивни и…платежоспособни…много платежоспособни.
Кои са най- богатите жени на Русия? Списание „Forbes“ за пореден път отговаря на този въпрос, в своя ежегоден рейтинг. Като номер едно в списъка на най-заможните „мамашки“ четем името на съпругата на бившия кмет на Москва Юри Лужков, Елена Батурина. При това Елена заема първото място за трета поредна година, а непоклатимото й състояние се оценява на 1 милиард щатски долара. Според коментатори и това е малко, предвид, че кланът Лужкови е един от най- могъщите в Русия.
На второ място във финансовата стълбица на най- богатите рускини се нарежда Наталия Луценко. Тя, в съдружие със съпруга си Александър Луценко, управлява концерна „Содружество“(„Единство“). Джобните й се оценяват на 550 милиона долара. Трета в подреждането е генералния директор и съсобственик на химическия холдинг „Таиф“- Гузелия Сафина с (почти нищожните за руските, женски стандарти) 430 милиона долара.

maria sharapova i grigor dimitrov

Гришо вече е далеч от Мария и парите й.

Но осмото място във финансовия чарт заслужава повече внимание. Там намираме пишман българската снаха Мария Шарапова и няма как да не ни е яд. Ако между нея и Григор Димитров нещата бяха стигнали до сватба тенисистката е можела да предложи най- малко 240 млн. долара зестра. Маша е и единствената светска личност в десетката на най- богатите рускини, изпълнена само с изпечени бизнесменки.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *