Лили Джеймс и Мишел Докъри в спор за красота в Имението Даунтън

Имението Даунтън

Единственият сериал, постигнал рекорд по Гинес за най-коментирана тв продукция е „Имението Даунтън“.

Единственият сериал, постигнал рекорд по Гинес за най-коментирана тв продукция, върви към своя финал. Актуалният шести сезон на „Имението Даунтън“ (който по-напористите фенове вече теглят от торент тракерите) е последен за поредицата и може би най-интересен заради развихрилата се задкулисна интрига между кралицата на Даунтън Мишел Докъри и новата звезда на Холивуд Лили Джеймс.
Пет сезона Мишел Докъри като лейди Мери Кроули беше звездата на „Имението“. Актрисата все едно е родена да бъде аристократка. Горда осанка, кадифен поглед, изящна стойка за езда и онзи деликатен жест, с който отпива от чашата за чай – всеки кадър с Докъри подчертава нейната безспорна английска класа. В трети сезон обаче продуцентите вкараха свеж полъх в сюжета с пристигането на безгрижната братовчедка Роуз в ролята на никому неизвестната тогава Лили Джеймс. Откъде да знае Мишел, че година по-късно точно Лили ще бъде избрана за Пепеляшка в

Downton Abbey

Мери Кроули (Мишел Докъри) беше звездата на „Имението Даунтън“.

нашумялата версия на приказката и изведнъж всички ще заговорят за нея. Двете актриси не признават открито за съперничество, но коментарите в медиите постоянно ги сравняват и подклаждат една тиха женска битка, в която победителката вероятно ще грабне следващата награда „Еми“.
Сравнението започва на ниво фасада с това, че Мишел е 33-годишна брюнетка, а Лили – блондинка на 26. От малко русото момиче е омагьосано от сцената, тъй като баща й Джейми, музикант, я води на всички свои репетиции и концерти. Връзката им е много силна и девойката тежко преживява смъртта му, когато е 19-годишна. В негова чест Лили избира за своя фамилия Джеймс вместо рождената Томсън. По-късно трагичният житейски момент ще бъде раздухан от медиите до небесата в сравнение между съдбата на Пепеляшка и тази на актрисата. Самата тя признава, че драматичния спомен е помогнал да пусне сълзи, когато Пепеляшка губи майка си във филма.
От своя страна Мишел също има интересна семейна история. Нейният баща е обикновен шофьор на камион, но когато става на 50 години, решава, че е време да направи нещо с живота си, и завършва „Екология“ в университета. В момента татко Докъри е признат експерт и анализатор на Антарктида.

Лили Джеймс

Лили Джеймс е любимка на палавия принц Хари.

Но въпреки че Лили произхожда от музикантска фамилия, Мишел е тази, която води по певчески точки в нестандартната битка по умения и чар. Докъри завършва музикално училище и в арт средите влиза като джаз изпълнителка. Актрисата печели симпатии и като отделя време и средства за благотворителни каузи. На фриволното светско поведение на Лили Мишел противопоставя своето членство в организацията „Променящи се лица“, подпомагаща промяна на хора с дефекти или белези на лицето. Брюнетката е посланик и на хуманитарна мисия в помощ на сирийските бежанци и бедстващите в третия свят. По тази линия е чест гост на официалните вечери в кралския двор, докато Лили Джеймс не е поканена сред аристократите. Затова пък блондинката е любимка на палавия принц Хари, който не пропуска повод да похвали красотата и таланта й, макар между тях да няма официална романтична връзка. Сърцето на Джеймс принадлежи на друг, а любовта е още един фронт, на който двете красавици се бият.
В стремежа да дръпнат вниманието към себе си блондинката и брюнетката на „Имението Даунтън“ оповестиха почти едновременно, че се сгодяват. За своя половинка Мишел избра уважавания ПР експерт Джон Дайнин, а Лили – популярния актьор Мат Смит (единайсетия доктор Кой от популярния научнофантастичен сериал). Но въпреки декларираната сериозност и двете актриси не бързат да обявят дата за сватба. Явно искат добре да премислят и подготвят церемонията, защото, ако се съди по тихата война помежду им, тържеството ще отвори нова битка между роклите, звездните гости, стойността на пръстените и пищността на събитието.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *