Любимият на Ферхунде играе в турския сериал по Достоевски Черни планини

Kurt Seit i Sura

В „Курт Сеит и Шура“ Къванч Татлъту е царски офицер, влюбен в красива рускиня.

Черни планини не е единствения сериал, който черпи вдъхновение от руската класика. В „Курт Сеит и Шура“ Къванч Татлъту е царски офицер, влюбен в красива рускиня, като ролята е за най-популярната източна блондинка Фарах Зейнеп Абдуллах (Айлин от „Времето лети“).
„Черни планини“ пресъздава „Братя Карамазови“, но погледнат много по-драматично, с познатия почерк на турските сериали. Действието се развива през 30-те години на миналия век по време на Голямата депресия в Турция. Възрастният Халит ( Фьодор Павлович Карамазов в оригинал) се опитва да реши проблемите в семейството си в трудните години на нищета и бедност. Ролята на най-големия му син Гюлай (героят от книгата е Дмитрий Фьодорович) се изпълнява от Ибрахим Челликол и неговото присъствие, както и това на другата източна знаменитост, Хатидже Шендил, предизвикват истински интерес към сериала, обличайки историята в светски блясък.
В Турция Ибрахим се смята за един от най-съблазнителните красавци, започнал кариерата си от

İbrahim Çelikkol

В Турция Ибрахим се смята за един от най-съблазнителните красавци, започнал кариерата си от професионалния баскетбол.

професионалния баскетбол и преминал в киното от модния подиум. В романтичното му тефтерче има не една хубавица, но безспорно най-много шум се вдига около връзката му с Дениз Чакър. Екранната Ферхунде си пада по своя колега, докато двамата снимат друг популярен в България сериал – „Ифет“. И макар пред камерата Дениз да пресъздава коварни и сладострастни образи, в личния живот е по-наивна от овчица. Тя е така заслепена от сладките приказки на Челликол, че се усеща измамена едва когато околните вече не могат да крият неговите изневери. За любовниците на годеника си Дениз научава от пресата и тогава става страшно. Ясно е, че тя опакова багажа си и се изнася от общото им жилище, но няма как да избяга от сериала, в който и двамата се снимат. Напрежението помежду им било толкова силно, че според слуховете Махир Гюнширай, който изпълнява ролята на Али Ихсан (бизнесмена, при когото Ифет работи като прислужница), поискал героят му да бъде убит, за да напусне поредицата. Заради скандалите на младите възрастният актьор не желаел повече да идва на работа. Може би единственият, който не се трогва особено от развилата се драма, е самия Челиккол. Негов патент е да си хваща гадже от екипа на всеки нов сериал, така че с Дениз или без, животът му не страда от липса на жени. Говори се, че е пробвал чар и мускули и пред актуалната си партньорка в „Черни планини“ Хатидже Шендил, но тя остава хладна пред ухажването му.

Hatice Şendil.

Хатидже Шендил има една от най-вълнуващите любовни истории сред съвременните турски актриси.

От своя страна Хатидже също има една от най-вълнуващите любовни истории сред съвременните турски актриси. Красавицата, бивша „Мис Турция“, е позната на българските зрители като Дила от едноименния сериал. Обвързана е с колегата си Бурак Сагяшлар (Утко от „Малки жени“), а двамата се запознават точно по време на снимките на турските „Братя Карамазови“. В преобърнатата руска класика Бурак изпълнява основната роля на измамния син Иван, приел в сериала името Селахатин. Слуховете шептят, че Хатидже добре си е направила сметката, преди да се обвърже с него. Семейството на Бурак е едно от най-влиятелните в съседския шоубизнес. Майка му е програмен директор на турските национални радио и телевизия, а заедно с баща му развиват успешна продуцентска дейност. С една дума, телевизионните участия на Сагяшлар са гарантирани, а той с удоволствие урежда роли и на годеницата си. Дълго време в турската преса описват и специално режисираното от Бурак предложение за брак. То се случва в луксозна хотелска стая в Кан, минути преди двамата да минат по червения килим по време на Международния филмов фестивал. Предварително скрити камери в стаята заснемат вълнуващия момент, сълзите и заветното „да“ на бъдещата младоженка.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *