Маги Гигова с любов по заявка и истории до поискване

Маги Гигова

В уютната атмосфера на Elinor’s house Маги Гигова открехна завесата, зад която се крият факти, известни на много малко хора.

Наслада за ухото и пир за възприятията – само така може да се опише вечерта с журналистката Магдалена Гигова в Elinor’s house. Маги  бе главното действащо лице в събитието „Любов по заявка, истории до поискване”. Всеки от присъстващите, дошли специално да се насладят на страхотните истории за любовите на великите български мъже и жени от миналото, си избра любим герой – Вазов, Левски, Петко Славейков, Емилиян Станев, Мими Балканска, Никола Танев… А пътуващата писателка, журналистка и тв водеща Маги Гигова, като съвременна Шехерезада (разказваща обаче историите докрай), описа страстите на Славейков – с две жени в две съседни къщи, Левски, който посветил песен на красива монахиня, разкри мистерията около пикантната кончина на Вазов и романтичната любов на Емилиян Станев, взел съпругата на най-добрия си приятел на чаша вино.

Всички тези истории, и още много други – като за звездата на черно-бялото българско кино Надя Ножарова, която става графиня, а в САЩ оставя наследство от 100 милиона долара – могат да бъдат прочетени в книгата на Маги Гигова „Шепот от стари дантели”, от която са останали само няколко бройки. И то от третия тираж!

Почитателите на реални истории за елегантно представени пикантерии от живота на прочутие българи и българки от славното ни минало успяха да се сдобият и с книга, и с автограф от авторката, която на чаша вино и чай в уютната атмосфера на Elinor’s house открехна завесата, зад която се крият факти, известни на много малко хора.

И въпреки че феновете на Маги Гигова настояват за четвърти тираж на „Шепот от стари дантели”, тя е взела мъдрото решение да ги изненада с нещо ново от приключенията си по света, а след това да ги потопи отново в шепота на дантелите на старите български любовни истории с неочакван край.

Текст: Нина Норд

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *