„Маша и Мечока”- руската анимационна заплаха

маша и каша

„Маша и Мечока” се гледа средно от 2,7 до 3,3 милиона пъти на ден.

Продължават успехите на руския анимационен тандем  „Маша и Мечока”. След като преди два месеца една от сериите влезе в топ­ 10 на най- гледаните видеа в YouTube, журналисти от немското списание Spiegel, направиха проучване с цел да установят причината за небивалия успех. Журналистът Бенджамин Бидер посетил студиото Animaccord в Москва, където се снима сериала и останал впечатлен от амбицията на създателите му да достигнат до всяко дете и всяко късче от планетата. Това било отразено на огромна карта със съответните маркери, показващи  докъде са стигнали в задачата си.

Идеята за този мултипликационен филм /както се наричаха по съветско време/ възниква преди 20 г. в художника Олег Кузовков. Пари за осъществяването й обаче се намират едва през 2008г. Хулиганката вече разказа за нестандартния подход при реализирането на този проект. Авторите на „Маша и Мечока” подхождат съвсем нетрадиционно, разпространявайки сами безплатно сериите и заработвайки само от рекламна дейност.

Последната новина е, че една от сериите-  „Маша и каша”, вече е толкова популярна, че задмина по гледаемост дори клипа на песента Hello на Адел и вече е на крачка от Топ 5 на най- гледаните видеа в мрежата на YouTube. Всеки ден филмчето, преведено на седем езика се гледа средно от 2,7 до 3,3 милиона пъти. Американското издание Animation Magazine пък включи Олег Кузовков в списъка на иноваторите в световната анимация и го обявиха за един от най- креативните хора в света.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *