Най-актуалните тенденции при коктейлите

солено куче

Коктейл „Солено куче“.

Дни преди Световното първенство на барманите тази година, което за пръв път ще се проведе у нас, от Българската асоциация на барманите подгряват с най-актуалните тенденции при коктейлите.

Природата в чаша
Пресни плодове и зеленчуци, органични чайове, естествени минерални и пенливи води от чисти източници – безкрайното разнообразие на природата прави коктейлите още по-шармантни и оригинални, с подчертана био ориентация.

 Класика с нов облик
Старомодните напитки се завръщат и барманите вадят изпод тезгясите прашни книги с рецепти. Познаването на вкусовете, плътността, разнообразието и историята е ключ за модерния барман. Да знае какво съдържа например коктейлът Sidecar (един от най-старите коктейли, първите рецепти за него датират от 1922 г.) е точно толкова важно, колкото да знае и какви други съставки могат да му бъдат добавени, за да се издигне тази класическа напитка до ново ниво за

Космопилтан

Прочутият „Космопилтан“.

ценителите.

Овкусени алкохоли
В миналото в американските барове е можело да се видят големи стъкленици, в които алкохолът отлежавал с плодове или други тайни съставки, за да придобие определен вкус. Днес дестилериите произвеждат богат набор от овкусени алкохолни напитки, усъвършенствайки техниката на „пропиване“ и създавайки собствени брандове. Интересни и свежи, те са перфектната съставка на много от актуалните коктейли.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *