Последната усмивка на Робин Уилямс

Робин Уилямс

Уилямс е очаквано забавен, пълен със свежи лафове и ако се погледне назад в биографията става ясно, че е обречен да бъде смешен.

Когато от Холивуд издават, че Робин Уилямс ще се снима в сериал феновете му се разделят на две. Едните тъжно отбелязват:Горкичкият! За да слезе гениален актьор като него от големия екран, сигурно е обеднял”. Други обаче възторжено възкликват: „ Най- после и Робин да последва модерните тенденции и да влезе в телевизора.” Защото в момента сериалите са машина за звезди и събират на дивана много повече публика, отколкото киното в салона. А пред екрана, освен за сюжета, зрителите са „завързани” и за тв рекламите. Точно те са главния герой в последния сериал на Робин Уилямс „Откачалки”.

Носителят на „Оскар” влиза в ролята на колоритен рекламен гений, чиито дръзки методи и шантаво поведение биха му гарантирали уволнение, ако той не беше шефът. Героят му Саймън Робъртс ръководи влиятелна агенция, работеща с най-големите търговски марки. До него е дъщеря му Сидни (Сара Мишел Гелар). Съсредоточена, организирана и сериозна, тя е пълна негова противоположност. Освен за реда във фирмата, Сидни се грижи и за едно непораснало дете- баща си, когото щеше да презира, ако не беше толкова гениален в хрумките си.

Уилямс е очаквано забавен, пълен със свежи лафове и ако се погледне назад в биографията става ясно, че е обречен да бъде смешен. Луксозният живот в детството е гарантиран от баща му, постоянно пътуващ шеф на заводите „Форд”. Семейството живее в имение с 30 стаи, в които малкият Робин рядко среща и майка си Лори, бивш модел и провалена филмова звезда. За да я задържи по- дълго до себе си момченцето импровизира сценки и скечове, а замечтаната Лори е първия му зрител. Учителите на Уилямс забелязват актьорския талант и съветват родителите да го насочат към театъра. Но бащата има други планове, включващи дипломатическа кариера след Клермонския колеж.

Сметките се объркват още при първата писмена работа на Робин, която става легендарна за колежа и в момента стои в рамка във фоайето. На листа с въпроси по макроикономика, бъдещия актьор пише едно единствено изречение: „Нямам представа, сър!” Така завършва кариерата на дипломат Уилямс и започва славата за „добрия Уил Хънтинг”, изпъстрена със скандали, жени и кокаин.

Робин има три брака, многобройни връзки и публично унижение, когато барманка го съди за милиони, защото й е лепнал генитален херпес. Напрежението „лекува” с много алкохол и бял прах и това в крайна сметка го отвежда до клиника за зависими и сърдечна операция. През всички трудности в живота си Робин преминава сякаш с лекота и с онази загадъчна усмивка, която сме свикнали да гледаме в киното му.

На 11 август 2014 г. 63-годишния актьор е намерен мъртъв в дома си в Калифорния. Според криминолозите Кралят на комедията сам е отнел живота си.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *