Президентът на магьосниците, фокусникът на фокусниците и шок илюзионистът идват в България за „ЗЛАТНА КОТКА“ 2019

Осмото издание на магична среща Златна котка ще е с неповторимо чуждестранно  присъствие.

Златна котка

Майкъл Амар е първият магьосник, който показва трикове в обучителни DVD.

В последните три дни от месец март на българска почва се събират едни от най-авторитетните имена в международната магична общност, за да подпалят (на моменти буквално) сцената на фестивала. Габрово отново е домакин на най-голямото събитие за магия, фокуси и илюзия на Балканите, а организаторите от QUICK HANDS Project и Община Габрово обещават шоуто да се помни дълго.

За пръв път в Източна Европа заради „Златна котка“, идва великолепният Майкъл Амар. Наречен „фокусникът на фокусниците“, Амар е гуруто на модерните илюзионисти и първият, който дръзва да издаде тайните на професионалните магьосници в демонстративни видеоклипове. Освен че ще покаже уменията си, Майкъл Амар ще бъде и лектор в специализирания семинар за фокуси и илюзия, който традиционно  съпътства  събитието.

Атмосферата ще разгорещи и друга неповторима звезда от актуалния magic business. Шок илюзионистът Дан Спери определено знае как да накара публиката да „ахне“ не само заради емблематичния си „номер с гълъбите“. Със самочувствието на един от най-запомнящите се участници от „Илюзионистите“ Спери идва в Габрово директно от Лас Вегас, за да докаже, че за него физичните закони не важат. Визията му ала Мерилин Менсън само дава допълнителен пламък към атрактивните му трикове.

Златна котка

Шок илюзионистът Дан Спери.

До двамата американци по време  на  Златна котка ще застане и най-успелият балкански фокусник Игор Трифунов. Великият манипулатор от Сърбия се гордее с четвърто място от световното първенство за фокуси и илюзия, организирано от авторитетната  FISM (The International Federation of Magic Societies). Трифунов е фаворит в „категория манипулации“, а в уменията му ще се убеди и българската публика… Освен ако Игор манипулативно не реши друго.

 Златна котка 2019 стартира с професионални семинари на 29 март и ще завърши с галаспектакъл на 31

Златна котка

Президентът на FISM Доменико Данте е страстен колекционер на магия.

март. Фестивалът тази година е изключителен не само заради ексклузивните си участници и традиционно огромния интерес, но и заради присъствието на… шефа! Триковете, илюзиите, фокусите и еуфорията тази година прилежно ще бъдат наблюдавани от президента на Международната федерация на магичните общества Доменико Данте. Колекционерът на магии пристига в България специално заради „Златна котка“ и присъствието му е доказателство за високото майсторство и професионализъм на българските организатори QUICK HANDS Project.

 

 

Златна котка във факти:

 

  • Тази година имаме рекорд по посещение от чужбина – разказва Дани Белев, президент на QUICK HANDS Project – фокусници от Гърция, Македония, Румъния, Хърватия и Ирландия  са запазили места за специализираните семинари.
  • Магичната среща има и състезателен характер, като най-добрите магьосници получават статуетката „Златна котка“.
  • Тя е сребърна, защото организаторите са от Габрово.
  • Вече сериозно: изработена е от скулптора Георги Балабанов и до момента честта да я притежават имат: Ивокс Меджик –  България (2012 г.); Вердини – Румъния (2013 г.);Мариян Кирилов – България2014, 2015 г.); Христо Христов–Голбез (2016 г.), Ники Кнежевич – Словения (2017 г.); Роко – Гърция (2018 г.)
  • Преди да потвърди присъствието си на Златна котка, Доменико Данте изпраща вълнуващо писмо до Дани Белев и QUICK HANDS Project. В него се казва: „ Това, което QUICK HANDS Project постига през последните години, заслужава възможно най-високата похвала. Не само че по забележителен начин издигате магията до степен на  виртуозност, но и давате пример на целия магичен свят“.
  • QUICK HANDS Project е член на FISM от една година. Федерацията допуска нови членове веднъж на три години. „Българите с бързи ръце“ са приети с гласуване при пълно мнозинство.
  • „Да ти мине златна котка път“ – е най-често срещаното заклинание в Габрово тези дни. То носи щастие, късмет и усмивки.

 

QUICK HANDS Project изказва специални благодарности на Община Габрово за силната подкрепа и вярата в добрата магия!

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *