Секси отслабване? Тялото ти знае как. (част втора)

Една от най-често срещаните грешки в процеса на отслабване е, че пухкавелите не се съобразяват с типа на фигурата си. Оказва се обаче, че именно тя трябва е под внимание, когато се планират тренировките и режима на хранене. 

Отслабването според вида на фигурата е комплекс от трикове, съобразени със структурата и формата на тялото, с ефективно действие. По принцип процесът на отслабване винаги е насочен към цялото тяло, но внимавайки за вида на фигурата, може така да се коригира режима, че да се акцентира именно върху проблемните зони

Тип на фигурата „Обърнат триъгълник“

отслабване

Фигура тип „обърнат триъгълник“

 Дамите с подобен вид фигура имат широки рамене и гърди, но тесни бедра. При носителките им рядко се наблюдават такива с наднормено тегло. Въпреки това някои от тях желаят да намалят тази непропорционалност на горната и долната част от телосложението си.

Хранене:

За да отслабнете при такава структура, трябва да се наблегне на протеиновите храни и сложните въглехидрати. Особено важно е, без да се стига до маниакалност е да следите водния баланс на организма, като не бива да се пие по-малко от 1,5 л течности на ден.

Продукти, препоръчителни за консумация

 • месо и риба с ниско съдържание на мазнини;
 • яйца;
 • мляко и млечни продукти;
 • зърнени храни, трици и люспи.

Храни за отказване:

 • сладкиши и захарни изделия;
 • мастни видове месо и риба;
 • сладки сокове и газирани напитки;
 • пържени и пушени ястия.

Тренировка за фигура „Обърнат триъгълник“:

За да се коригира такава фигура трябва да се натоварят задните части и бедрата. Това може да стане с различни клекове, като се допуска  за  долната част на тялото да се използват различни тежести.

Що се отнася до горната част на торса, той не трябва прекалено да се натоварва защото това ще доведе до още по-голяма диспропорция. Поради това упражненията трябва да са с ниска интензивност и с минимални тежести, но голям брой повторения. 

Тип на фигурата „Правоъгълник“

отслабване

Фигура тип „Правоъгълник“.

Жените с фигура тип  „Правоъгълник“ са сякаш целунати от богинята на диетите. Те са стройни и почти никога не се сблъскват с проблемите на наднорменото тегло, но пък нямат ясно изразена талия. Може би основният им проблем е загубата на мускулен тонус, но това лесно се коригира с помощта на физически натоварвания.

Хранене:

Момичетата „Правоъгълници“ могат да си позволят почти всички продукти и ястия, без това да навреди на  фигурата им. Дори шоколадът и бисквитите, няма да окажат влияние върху бедрата и корема. Но това не означава, че може да преяждат с вредни продукти, защото това може да доведе до появата на различни заболявания.

 • Отдайте предимство на растителни мазнини.
 • Ако все пак момиче с фигура тип „Правоъгълник“ има проблем с наднорменото тегло, трябва да се следи дневната норма калории, като не си струва те да се намалят, а само да се спазват.
 • Така също трябва да се внимава с балансираното хранене и дневния прием вода, защото водния баланс оказва значително влияние не само на фигурата, но и на целия организъм като цяло.

Продуктите, препоръчителни за консумация

 • мляко и млечни продукти;
 • морски дарове;
 • зърнени храни;
 • ниско съдържание на мазнини разновидности на месо;
 • натурални сокове;
 • плодове и зеленчуци.

Храни, от които човек трябва да се откаже

В този случай трябва да се забравят заведенията за бързо хранене, както и такива, в които се предлагат калорийни ястия.

Тренировка по вид фигури

Подходящи са занимания по йога или бодифлекс. Всичко това ще помогне да поддържа мускулния тонус.

Що се отнася до коремната мускулатура, по добре е да не акцентира върху, особено с тежести, че това ще доведе до разширяване на и без това семплата талия.

 

Може да харесате още...

1 Отговор

 1. август 21, 2018

  […] Отслабването според вида на фигурата е комплекс от трикове, съобразени със структурата и формата на тялото, с ефективно действие. По принцип процесът на отслабване винаги е насочен към цялото тяло, но внимавайки за вида на фигурата, може така да се коригира режима, че да се акцентира именно върху проблемните зони […]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *