Шон Бийн в Легенди – мъжкия сериал на сезона

Legends

Али Лартър започва кариерата си като модел на бельо.

Българските зрители вече може да гледат по FOX и втори сезон на една от най-очакваните премиери за сезона. Сериалът е „Легенди“, а всяка минута от него е обречена на Шон Бийн. Не омръзва – актьорът влиза в различни образи и умее да е хамелеонно различен.
Историята е описана в романа на Робърт Лител „Шпионски легенди“. Мартин Одъм (Шон Бийн) е агент под прикритие. Той така се вживява в персонажите си, че е напът да изгуби представа кой е всъщност. Трима от четирима психолози го обявяват за нестабилен и негоден за работа, но четвъртият уверява, че това е най-добрият агент, който ФБР е имало. Самият Мартин няма проблем за секунди да сменя своето „аз“ от съпруг и баща към заекващ революционер, загубил семейството си, или мастит бизнесмен, търговец на оръжие. Душевното му разтърсване идва от неслучайна среща с клошар, който секунди преди да бъде убит прошепва, че агент Мартин Одъм също е прикритие и той не е този, за когото се мисли. Всички опити на Одъм да открие истината за себе си са неуспешни, завършващи със смърт, за хората, готови да му помогнат. И така завърши първи сезон, оставил много въпроси и един чудесен Шон Бийн. А какво щеше да бъде, ако екранният Нед Старк („Игра на тронове“) се беше разминал с образа?
Първоначално за ролята е нает Брендън Фрейзър. Той подписва договор за снимки преди три години, но няколко месеца, след като казва своето „да“, се отказва от проекта. Вижда му се прекалено труден и изтощаващ. Продуцентите не съжаляват и веднага отправят оферта за милиони към Шон Бийн. По това време феновете все още скърбят за смъртта на героя му Старк от „Игра на тронове“ и всяка нова поява на актьора би се посрещнала с див интерес. Изборът е оправдан – критиката посреща сериала с променливо настроение (екшънът на места е наивно фантастичен), но играта на Шон Бийн получава единодушно отлична оценка.
Като основен минус в „Легенди“ фенове и критика посочват предвидимата връзка агент – шеф. Началникът на Мартин Одъм всъщност е млада, крехка блондинка. Двамата са имали любовна авантюра, останала в миналото, но си личи, че все още не биха отказали размяна на целувки. Ролята на Кристал е за Али Лартър, позната от филма „Обсебена“ и сериала „Герои“. 39-годишната актриса изглежда поне с 10 години по-млада и е толкова класически красива, че зрителят трудно откъсва поглед от екрана. Нейната кариера започва с мини скандал. През 1996 г. списание „Ескуайър“ прави социален експеримент, публикувайки на корицата си непознатата Али, обявявайки я за модела Алегра Колман. Между страниците дори е публикувано интервю с измислената Алегра, в което тя споделя, че е гадже на Дейвид Шуимър (Рос от „Приятели“), че заради нея Тарантино е зарязал Мира Сорвино, а бъдещите й творчески работи предвиждат филм с Уди Алън. Ефектът е поразяващ и дори след като списанието признава лъжата, няколко холивудски агенции желаят да представляват измислената Алегра.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *