Скандалният сериал за семейство Кенеди продължава

Кейти Холмс

Кейти Холмс като Жаклин Кенеди.

Кейти Холмс отново ще пръска чар като Жаклин Кенеди в продължението на мини сериала за знаменитата фамилия. Актрисата подписа нов договор за участие в „Кенеди“, като това ще е първата й значителна поява на телевизионен екран след развода й с Том Круз.
Новината за продължението на сериала предизвика двойно вълнение – първо, заради дързостта на ексгоспожа Круз да поеме отново ролята на първа дама, и после, заради смелостта на продуцентите да продължат сериала, предизвикал доста въпроси, скандали и отказ от излъчване.
Преди години, когато започват първоначалните снимки за историята на семейство Кенеди, уговорката е сериалът да тръгне по канала „Хистори“. Телевизията започва активна рекламна кампания на поредицата, но неочаквано, малко преди стартовата дата, обявява, че няма да го покаже. Официалната причина е, че според тв канала сериалът е художествена измислица и не отразява историческата действителност. Други телевизии също отказват да имат нещо общо с него, а слуховете подклаждат теория на конспирация, според която издънките на клана Кенеди са протегнали мощна ръка и са забранили излъчването. Като най-яростни противници на заснетата история се сочат дъщерята на президента Каролин Кенеди и неговата племенница Мария Шрайвър – тогава все още съпруга на Арнолд Шварценегер. В официално обръщение те посочват редица несъответствия между реалност и сюжет, но в свободното интернет пространство феновете коментират, че всъщност Кенедови не желаят мръсните им тайни да се покажат на екран.
Все пак сериалът вижда бял свят и постига значителен рейтинг по развлекателния американски канал „Рийлз ченълс“. Сега телевизията е амбицирана да доразкаже ефектно версията за живота

Kennedy

През целия сезон Бари играе с изкуствен пластичен нос, за да бъде като „две капки вода“ с Боби Кенеди.

на президентското семейство, а Кейти Холмс не само ще пърха с мигли в централната роля, но и ще дърпа конците като продуцент.
Макар че със своите четири серии поредицата се вписва в категория „мини сериал“, средства по заснемането й не са пестени. За всеки от основните актьори са предвидени над 50 костюма, отговарящи като материя и кройка на оригиналите, носени от великата фамилия. На висота е облеклото и на масовката. Изработени са над 3000 автентични модела, за да може всички герои да са като копирани от миналото. За декор са използвани и скъпи антични предмети, които допълнително да внесат президентска атмосфера. Но най-важната роля е поверена на самите актьори, избирани така, че да са визуално сходни с личностите от клана Кенеди. Остава предизвикателството за гримьорите, които да изпипат дребните детайли и да състарят лицата с напредването на епизодите. Тези им усилия донасят през 2011 г. награда „Еми“ за ефектен грим, както и същия приз за най-добър актьор в мини сериал на Бари Пепър. През целия сезон Бари играе с изкуствен пластичен нос, за да бъде като „две капки вода“ с Боби Кенеди.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *