Станислава Павлова, която прави жените „железно“ красиви.

Станислава Павлова е основател на SHIMANI Smart Skincare– нов бранд луксозна българска козметика. Марката вече е отличена с 2 награди на Business Lady Club: „Въвеждане на нов продукт“ и „Иновации в дерматологията и естетиката“.

Станислава Павлова
Станислава Павлова

Разказът ти за историята на продуктите звучи приказно. Как ти хрумна да направиш връзка между древната козметика с естествен произход и технологиите на НАСА?

Има хора с различен тип кожа и различни предпочитания, искахме да направим две коренно различни линии, тъй като знаем, че не искаме да сме продукт „Всичко за всеки“.

Двете ни линии са напълно различни. Имаме серия, която е разработена от български учени, които са създавали продукти за НАСА. Тя е с антиейдж насоченост. Ние сме първата фирма в света, която влага желязо, нашият патентован комплекс минава между фибрите на колагена, пречи им да се слепват, като по този начин предотвратява образуването на бръчки. Тази серия е подходяща за хора над 27 години, които започват първи антиейдж грижи, също така и за хора в по-напреднала възраст, които имат вече образувани бръчки и искат да ги заличат. Нашият продукт работи в дългосрочен план, като успява да заличи бръчките.

Втората ни серия Cream of Life е изцяло натурална, нейната цел е хидратация. Има хора с чувствителна кожа, с алергии, които не могат да ползват нищо друго и затова създадохме тази формула, която е изключително деликатна. Съставена е от 13 природни масла, пчелен восък и розова вода, не съдържа никакви дразнители. Много се радвам, че всеки ден ми се обаждат клиентки, които са доволни от продукта, споделят, че им харесва текстурата, която е като кадифе и най-после са открили продукта, който са търсели от много време.

Нашите продукти са толкова различни тъй като типа кожа на хората е много индивидуален. Държа да отбележа, че натуралната ни серия е напълно натурална. Все още липсва законово определение какво е това „натурален продукт“. В много продукти се съдържат вредни съставки и консерванти, но нашият натурален си е наистина натурален. Разбира се, трябва да се внимава много с неговото съхранение, което трябва да е на температура до 20 градуса.

За продуктите от тази серия се грижа като за бебе. Наскоро отказах много голяма поръчка за чужбина, защото искаха да добавим консервант в продукта, но не мога да направя такъв компромис, тъй като имам клиенти, които търсят продукти без всякаква химия, те искат да знаят какво слагат върху кожата си.

В наше време се забелязват различните продукти, затова ние искаме да предлагаме точно такива. Ние създадохме две различни серии като първата е виолетовата ни, която съдържа желязо и е с интересен виолетов цвят, който всички харесват, а другата е натуралната.

Казваш, че SHIMANI не е само козметика, а концепция за хармония между вътрешно и външно Аз. Каква е твоята рецепта за тази хармония?

Давам пример първо с натуралния продукт, в който има нещо вълшебно. Всеки, започнал да го използва, се чувства по по-различен начин, променя начина си на живот – започва да живее здравословно, да се храни здравословно. Това го виждам както при мен, така и при други. В този крем има някаква вълшебна формула. Все пак това е древноегипетска формула, която се е запазила и до днес.

Какви са твоите приоритети в живота?

Приоритети са ми семейството и работата. Много трудно е да се запази баланса между двете, все едно е човек да жонглира с кристални топки – трябва да е изключително внимателен, за да не ги счупи, трябва да се запази баланса. Трябва да се полагат много усилия, за да се запазят. Ако дадеш повече на едното, то при другото се появяват проблеми, няма вълшебна формула. Не мога да кажа, че съм перфектна в това отношение, но се опитвам да запазя баланса.

В момента влагам много енергия в SHIMANI, брандът ми е като дете. Създаването на нов бранд е като родилни мъки, не е лесно да го създадеш – да измислиш име, концепция, продукти, формули…буквално го отглеждаш като собствено дете. Трябва постоянно да се грижиш за него. Трябва всеки ден да се работи, да се грижиш за бранда, за да може да се наложи и да расте.

А как се отразява пандемията върху твоята креативност?

2020 година ме накара да седна на едно място, да не пътувам. Предишната ми работа беше свързана с постоянно пътуване, сега спрях с всичко и успях да остана на едно място, което ми помогна да се съсредоточа върху развитието на бранда. Пандемията ни показа, че не е нужно да се пътува за двучасова среща, която може да се проведе и онлайн. Разбира се личната среща нищо не може да я замести, но има срещи, които могат да се правят онлайн и това наистина ми помогна да бъда по-спокойна и концентрирана.

Има ли нещо, което би променила в себе си?

Има много неща, които искам да променя в себе си, като това да бъда по-организирана. Искам да мога да обръщам повече внимание на семейството си. Съмнявам се, че хората със собствен бизнес успяват да бъдат на 100% със семейството си, но аз искам да успявам, да си организирам по-добре времето и да съчетавам всичко.

Предвиждаш ли серия за суетни мъже?

Да, разбира се. Имам приятел модел, който ме окуражава да направя серия за мъже, на която да бъде рекламно лице, така че тази идея е в процес на развитие. Обмисляме да създадем и серия за тийнейджъри, борещи се с акне, тъй като аз самата като тийнейджър съм страдала от ужасно акне и знам колко зле се отразява на самочувствието на един млад човек този проблем.

Могат да се направят много и различни продукти, но това няма как да стане изведнъж. Ако искаме добро развитие, трябва да се създават продукти стъпка по стъпка, които да бъдат добре измислени и тествани. Всичко това отнема време. Държа всичко да бъде изпипано, а не да изкарваме всичко накуп.

Свидетели сме, че като се следят тенденциите, всички се втурват да ги използват в създаването на продукти без да са вложили достатъчно време. При тях е важно да се създаде някаква формула бързо, да се пусне на пазара и да се продаде. Нашата концепция е различна. За нас е важно формулите ни да бъдат тествани, разработвани дълго време и чак тогава изкарани на пазара. Ние също следваме тенденциите, но не на всяка цена. В козметиката съставките са хиляди, открива се някаква нова съставка и всички се хвърлят да я разработят до следващия сезон, в който не излезе нещо ново и тренди, което изисква отново смяна на формулата. Потребителите постоянно искат нови неща, които да пробват.

Къде се произвеждат продуктите ти?

Всички продукти се произвеждат в България. Работим с големи фирми, които имат добри традиции и опит в козметиката, като някои от тях произвеждат и популярни чуждестранни марки.

Според теб как е по-удачно-да наричаш хората, които купуват козметиката ти – клиенти или пациенти?

Мога да ги разделя на две групи. Натуралният ни крем помага за зачервяванията и има лечебен ефект, помага и при кожни проблеми. Ние си обичаме клиентите.

Ще споделиш ли най-щурата си постъпка?

Сега съм много съсредоточена в бизнеса си и не мога да се сетя за такава постъпка. Но имах много безгрижно детство, по цял ден на село сме обикаляли по пещери, реки, водопади, без някой да ни мисли. Като си помисля по колко стръмни и опасни маршрути сме минавали, ми става лошо. Сигурно като се пенсионирам ще имам време за повече щуротии, тъй като сега съм съсредоточена в изграждането на марката и работата си. Може би пътуванията ми в Африка са по-приключенски и различни.

Търсеща жена ли си или имаш ясен план за бъдещето си?

Всичко ми е ясно, имам план в главата си и си следвам стъпките. Иска ми се всичко да става бързо, защото съм работохоличка, но всичко става бавно и с времето си.

Как се виждаш след 20 години?

Може би като модерна баба без бръчки, заобиколена от внуци, на които да готвя, тъй като сега не ми стига времето да готвя за децата си и все казвам, че ще правя това за внуците си.

SHIMANI е не само продукт, a концепция за благополучие,
SHIMANI е не само продукт, a концепция за благополучие,

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *