Станислава Цалова: Популярните хора трудно намират своите половинки

Популярният образ за „момиче на времето“, наложен от киното, показва дългокраки хубавици, които грациозно се разхождат пред камерата и красноречиво произнасят наизустени колебания на градусите. За разлика от тях Станислава Цалова, водещата на прогнозата за времето по btv от самото начало на телевизията, е наясно с това, което говори, тъй като е магистър по „Метеорология” и със сигурност знае що е то циклон например, кога ще дойде и какво ще причини. Стаси, както я наричат колегите, приятелите й, а и зрителите, на които е любимка, минава и други класически тестове за професионализъм – има специализации в САЩ и Япония, владее японски, руски и английски език… И да си го кажем: също умее да се разхожда грациозно пред камерата, но не излъчва гола агресия, а тиха женственост и спокойствие. ХУЛИГАНКАТА много я харесва и я попита това-онова:

egejsko more

„Много ми хареса гмуркането с акваланг.“- казва Стаси и доказва усещането със снимка от дълбините на Егейско море.

Какво е времето „вътре в теб” в разгара на лятото?
Обичам лятото. Това е любимият ми сезон. Много съм щастлива, че синът ми вече пораства, и с Данчо (съпруга на Стаси) можем да споделяме летните приключения и с него. Цялото семейство обожаваме водата – ходим по язовири и водопади, плуваме и джапаме по брега на морето.
Как организираш всекидневието си, след като вече си в ефир, а в вкъщи те очаква едно малко слънчице? Има ли някой, който помага в грижите за малкия?
Благодарна съм на цялото семейство за всеотдайната помощ. Светли е голям късметлия с толкова грижовен и любящ татко. Съпругът ми е много е ангажиран в работата си, но винаги намира време и за Светли. Двамата още отсега си имат мъжки игри и ритуали.
Бабите и дядовците са страхотни помощници. Когато аз съм на работа, баба Тони и баба Дани поемат Светли. Вечер към тях се присъединяват и дядо Страшо и дядо Светли. Всички помагат с много любов и желание и това си личи във всичко. Светли много ги обича, но знае, че те заместват мама и татко. Така че, когато стане време да се разделя с тях, много ентусиазирано им маха за довиждане. Вече много разбира и прави щуротии.
И двамата с Данчо имаме страхотни родители. Използвам случая да им благодаря за всички грижи по нас от раждането ни до ден днешен.
Майчинството променя света и живота на една жена необратимо и неописуемо. Но все пак може ли да опишеш какво се промени в твоя живот и дали си очаквала да се случи точно по този начин?
Откакто се появи малкото слънце, целият ни живот се върти само около него. Светли се роди

stanislava calova i neiniq sin

„Когато ходим на море със Светли, посрещаме на плажа всички изгреви – за да диша йодните изпарения.“

преди по-малко от година и половина, а вече не можем да си представим живота без него и всички планове са свързани с него.
От една страна, е доста изморително да следя непрекъснато да не се нарани и да не направи някоя голяма пакост, от друга, не мога да му се наситя. Светли расте толкова бързо. Тъкмо свикна с някой от периодите му и вече е ред на следващия му период.
Толкова се изписа за начина, по който си влязла във форма след появата на малчугана… Има ли нещо вярно в диетата – чудо или всичко е резултат от най-добрата гимнастика за една майка – спринтирането около детето?
Не съм била на специални диети. Дори обратното. За пръв път в живота си можех да ям баници и козунаци в неограничени количества.
Единствените ограничения, които съм си налагала, бяха свързани с това, че кърмех и имаше определени храни, които не трябваше да консумирам.
В интернет попаднах на статии, в които пише, че съм отслабнала благодарение на диетата на лечител. Няма нищо вярно в това. Отслабнах благодарение на това, че кърмех. Всяко нещо, което хапвах и пийвах, ставаше на мляко. Щастлива съм, че успях да кърмя детето си.

maroko

Снимка от пустинята Сахара, още преди да се роди Светли.
„Мароко много ни хареса – на мен и на Данчо и очаквам с нетърпение да заведем там и Светли когато порасне и започне да разбира повече.“

Какво най-често казват хората, когато те срещнат на улицата или в кварталния магазин? Говориш ли си с почитателите и имаш ли хитринки, с които отбягваш по-досадните зрители?

Обикновено хората ме заговарят с въпрос за времето. Драго ми е, когато го правят, защото с това показват, че са ме разпознали и искат да си общуваме. Тези, на които им трябва прогноза, ме търсят, не разчитат на случайността да ме срещнат на улицата.
Стандартен въпрос, но винаги много интересен за читателите – имало ли е гаф по време на „прогнозата”?
Много щадящ въпрос за човек с 15 години опит в телевизията. Имала съм не един, а много гафове. Емисиите ни са на живо и винаги представяме на зрителите най-актуалната информация. Това означава, че често информацията ни е от последните минути и секунди. Когато човек бърза, гафове стават много лесно.
Съвсем наскоро имаше предупреждение във връзка с валежите. В прогнозата реших освен предупрежденията все пак да сложа информация и снимки от Фестивала на пясъчните скулптури в Бургас. Снимките бяха две – едната беше на две големи маймуни, а другата – на едно лъвче, която исках да използвам за фон на графиките.
Дойде време за ефир. В момента в който казах „Специалистите от –- служба предупреждават за…“, виждах с периферното си зрение, че вместо предварително подготвената графика съм пуснала снимката на маймуните от фестивала.
За щастие, когато изгледах записите от ефира, видях, че снимката не е била на маймуните, а на лъвчето от фестивала, така че гафът все пак беше по-малък.
На екран излъчваш спокойствие. Такава ли си и в живота и какво може да те изкара от равновесие?
В живота обичам динамиката, а дори и малко по-екстремните преживявания. Работата ми пред камера изисква да съм спокойна, за да мога да представя информацията така, че да бъде разбрана.
Много зрители са ми споделяли, че гласът ми ги успокоява.Радвам се, ако е така. Иначе, ако ме видите по време на подготовката на прогнозата преди ефир, едва ли ще си кажете, че съм много спокоен човек, обикновено съм доста забързана.

Paris

Стаси Цалова получава предложение за брак в Париж.

Трудно ли взе решението да промениш фамилията си, след като вече беше позната на зрителите като Станислава Трайкова.
Преди Данчо да ми предложи да стана негова съпруга, никога не съм си представяла, че ще си сменя фамилията. Все пак от години работех в телевизията като Станислава Трайкова. Когато мама ме посъветва да приема фамилията на Данчо, веднага приех съвета й. Семейството на Данчо е прекрасно, исках да ги зарадвам и да им покажа уважението си.
С Данчо сте се запознали в интернет и това всъщност е модерната схема за срещи. Смяташ ли, че по този начин хората се опознават по-добре, преди да се решат на нещо сериозно, или въпреки личната си история споделяш, че интернет е опасно място и е по-добре срещите да се осъществяват по стандартния начин?
Хората, които работят в телевизията, трудно намират половинките си. Известността обърква реалната картина на взаимоотношенията. При интернет запознанството е хубаво, че двойките имат възможност да пообщуват преди първата си среща. Разбира се, интернет връзките могат да бъдат и разочароващи. Все пак там всеки може да се представи за всеки. А и мрежата може да бъде много опасна за децата и тийнейджърите, които толкова бързат да опознаят света.
Какво от азиатските си корени пренасяш в европейското си всекидневие. Има ли традиции, обичаи, семейни легенди, които споделяте? Имаш ли любима азиатска притча, поговорка или приказка?
Голям почитател съм на японските картини Укийо-е. Наскоро попаднах на едно прекрасно

Toni Kim

Стаси и нейната майка Тони Ким.

издание, където картини Укийо-е са правени към стихове на известни японски поети.
Замряло е всичко
в залива Мацухо,
а нея все я няма.
Огън ли нейде гори,
мойта душа ли изгаря...
Прекрасно е нали? Стихът е на Фудживара но Садайе, преведен от Братислав Иванов.
Станислава и бижутата! Как започна тази страст и докъде може да стигне?
Интересът ми към бижутата дойде покрай мама. От много години тя се занимава с изработване на бижута. Като бях малка, й помагах. Когато пораснах, вече започнах и сама да правя неща, които са ми интересни. Колкото и да се старая обаче, не мога да настигна мама по майсторлък и по усещане за естетика.
Да си представим, че една жена иска да впечатли един мъж, като му подари собственоръчно направено бижу. Какво трябва да направи?
Да се подари бижу е красив жест към любимия човек. Но едва ли може да се разчита изцяло на това за изграждането на една хубава връзка. Съветът ми към дамите е да разчитат на чара си.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *