Стефан Шарлопов е босът в Звездни стажанти

Нико Тупарев, Радо Тушев,Стефан Шарлопов

Продуцентите от Old School – Нико Тупарев, Радо Тушев и босът Стефан Шарлопов

Първото официално събитие за медии на предаването Звездни стажанти се състоя в най-важната му локация – заседателната зала – мястото, където участниците разбират дали ще продължат напред или ще са уволнени. Продуцентите от Old School – Нико Тупарев и Радо Тушев, заедно с програмния директор на Нова – Антоний Мангов разказаха в детайли как ще изглежда българската версия на световното шоу, какви са предизвикателствата пред реализацията на формата и обявиха стартовата дата на Звездни стажанти – 15 март.

Звездни стажанти е предизвикателство не само пред продуцентите и телевизията, а и за зрителите, които ще видят 14 истински известни българи в съвсем различна роля, ще трябва да ги оценяват не само като личности, но и като обикновени служители, които изпълняват поставените им задачи. От уменията им да работят заедно и целенасочено за постигане на точно определена и обективно измерваема цел, ще зависи и успехът им в предаването, и изпълнението на личните им благотворителни каузи.

„Ние отдавна искаме да направим този световен формат в България, но за да се

Заседателната зала на Звездни стажанти

Заседателната зала на Звездни стажанти

случи и за да е успешен, трябваше и българското общество да е готово за него, бизнесът да стане реална част от ежедневието ни, да се развият познанията на хората за това какво е важно, за да си успешен и на успеха да се гледа и откъм позитивната му страна. Смятаме, че пролетният сезон на 2016-та е това време и сме щастливи, че Нова ще осъществи този изключително амбициозен и интересен проект. Започваме на 15 март. Предаването ще се излъчва два пъти седмично и накрая на всяка седмица един участник ще бъде уволнен” – каза Антоний Мангов, програмен директор на Нова.

„Благотворителността е в основата на шоуто, всяка от звездите идва със своя кауза и това е много важно, защото, за да бъдат мотивирани в изпълнението на поставените им задачи, те трябва лично и емоционално да са ангажирани с каузите, за които се състезават. Затова не сме им подсказвали към какви каузи да се обърнат. Единственото ни условие беше да ни представят такива, които търсят решение за по-голяма група от хора, така че да повлияят положително върху цялостното развитие на обществото ни. Но изборът на участниците не зависи единствено от техните каузи, а от личностните им качества, защото в основата на Звездни стажанти са човешките взаимоотношения, именно те правят предаването толкова силно. Интересният и различен елемент тук е, че тези отношения се разгръщат в работна среда и влияят пряко върху резултата от общата им работа” – коментира Радо Тушев.

„Всъщност предаването Звездни стажанти ще ни покаже на живо дали звездите могат да работят в екип, а както знаем на нас, българите, екипността не ни е силната страна. Още повече, че при кастинга сме търсили и хора, които са имали публични конфликти помежду си, за да видим дали общата кауза ще ги сплоти и ще ги накара да загърбят неразбирателствата си. Ние вярваме, че това ще се случи, защото силата на Звездни стажанти е в позитивността. Това е изцяло позитивен формат, в който всички заедно и поотделно се стремят на дадат най-доброто от себе си и то в името на благородни каузи. Звездите ще бъдат разделени на два отбора – мъже на жени, защото има разлика в начина, по който мъжете и жените мислят и правят бизнес и ще е много интересно да видим кой е по-успешен и при изпълнението на какъв тип задачи, доколко сме европейци и могат ли мъжете да губят от жени.” – продължи Нико Тупарев.                                                                                                                                                                            „Първата задача, която ще снимаме следващата седмица, е кой от двата отбора ще продаде повече сандвичи и ще спечели повече пари. Като тук, освен количеството, има значение и „качеството” на покупките – звездите ще имат за задача да провокират хората да си купуват тези сандвичи на много по-високи от пазарните цени в името на благотворителните им каузи. Тук е мястото да благодарим на всички български и международни големи компании, които подкрепиха предаването, защото за да бъде истински експериментът, звездите ще изпълняват своите мисии в реална бизнес среда от името на действащи предприятия” – допълни още Радо Тушев. Изненадата на събитието беше обявяването на българския Бос. „Един от най-важните елементи в този формат е образът на Боса. Той е едновременно сърцето и главата на предаването. Трябва да е силен авторитет, който да респектира звездите, но в същото време да ги нахъсва. Трябва да е пример за успял човек, но в същото време миналото му да е чисто и името му да не се свързва с никакви задкулисни игри, спечелени или загубени обществени поръчки. Стефан Шарлопов беше първият, за който единодушно се сетихме и за наше най-голямо щастие той прие поканата ни. Истински българин, голям патриот, баща на пет деца, с твърди и ясни позиции, работлив, справедлив, авторитетен – той е нашият човек” – разказа Нико Тупарев. След този увод, Стефан Шарлопов зае председателското място в заседателната зала и показа, че наистина се е изчервил при това хвалебствено представяне. Разказа, че поканата към него го е накарала да си обещае никога да не казва никога, защото се е заричал да не участва в телевизионни формати, но Звездни стажанти е неговото предаване.

Стефан Шарлопов- Знам как се управляват много хора, знам и как да ги мотивирам.

Стефан Шарлопов- Знам как се управляват много хора, знам и как да ги мотивирам.

„Знам как се управляват много хора, знам и как да ги мотивирам. Приех поканата на продуцентите почти веднага, защото освен интересният регламент с бизнес насоченост, предаването е и с благотворителна цел. Вече знам кои са бъдещите участници и ще ви кажа една новина – от днес оставям телефона си на моя асистент и няма да приемам никакви обаждания. Това е необходимо условие, за да съм успешен Бос, няма да позволявам на лични контакти и отношения да влияят на решенията ми, а в България всеки познава всеки и не бих искал да изпадам в положение някой да ходатайства за който и да е от участниците. Аз ще се виждам с тях само по работа в присъствието на много камери. Но за мен е важно да се запозная в дълбочина с хората, с които ще работя и ще управлявам, затова за всеки от участниците съм направил профил, базиран на публичните му изяви и се надявам той да съвпадне с това, което ще видя. Ако има разминавания, ще ви кажа след края на предаването”.                                                                               Стефан Шарлопов обясни, че докато продължават снимките, той ще бъде 100% отдаден на шоуто, защото така е свикнал да работи – да поема риск, отговорност и да гарантира пълна отдаденост на това, с което се занимава. По време на Звездни стажанти за семейния бизнес ще се грижи дъщеря му. Затова той отказал тя да бъде негова асистентка в шоуто, както е в американската версия, където дъщерята на Доналд Тръмп е и негов помощник. Кои ще са българските асистенти на Стефан Шарлопов и 14-те звездни участници предстои да научим съвсем скоро.                                                                                                              Първият епизод ще се излъчи на 15 март по Нова.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *