Световни звезди на ориенталските танци идват в България

ориенталски танци

Световни звезди на ориенталските танци танцуват на третия международен фестивал в София

От 22-ри до 25-ти септември София ще е домакин на третото издание на международния фестивал на ориенталски танци „Orient el Hob“ „Ориенталска любов“. Организатор е световно известната танцьорка Мими Соколова – една от първите ориенталски танцьорки в България, носителка на международни награди, завършила е школите „Raks Live“ в Берлин под ръководството на Набила Сабха,  „Sultana“ в Париж под ръководството на Yael Zarca и майсторски клас при Aziza Abdul Ridha и Dr. Mo Gedawwi.

Акцент на фестивала са двата пищни спектакъла, които ще се състоят на 23-ти и 24-ти септември (петък и събота) от 17:00 ч. на сцената на „Нов театър “  НДК. Български и чуждестранни световно известни изпълнители на ориенталския танц ще представят пред публиката магията на източното танцово изкуство. „Ще се насладите на класически и фолклорни танци, автентичност и оригиналност комбинирани с много любов!“ – споделят организаторите.

Третото издание на международния фестивал по ориенталски танци ще включва за първи път WORLD SHOW което ще се сформира от професионални танцьори, идващи от цял свят.  Шоу спектакълът ще демонстрира световното ниво в ориенталските танци. Преподавателите в обучителната част на фестивала са 8 от най-популярните световни танцьори по ориенталски танци. Азиза (Канада) – с школи в Южна Америка, Азия, Европа, САЩ и Канада; Уаел Мансур (Италия) – световно-известен хореограф и танцьор, организатор на най-мащабният ориенталски фестивал в Италия и един от най-успешните фестивали в Европа „HESHK BESHK Oriental Dance Festival, Mazagat Oriental Dance Festival“; Дария Мицкевич (Украйна) – носител на първо място на

Алексей Рябошапка (Украйна) - водещ учител и съдия към Асоциацията по ориенталски танци в Русия

Алексей Рябошапка (Украйна) – водещ учител и съдия към Асоциацията по ориенталски танци в Русия

фестивала ,,Ahlan Wa Sahlan“ 2009 в Египет;  Алексей Рябошапка (Украйна) – водещ учител и съдия към Асоциацията по ориенталски танци в Русия, основател на уникалната танцова формация, ,,RA-Studio’; Мими Соколова (България/Швейцария) – организатор на фестивала в България, дизайнер на костюми за ориенталски танци и преподавател в собствена школа в град Монтрьо Швейцария; Шарън Месгих (Франция – Тунис / Алжир) – организатор на „Oriental Marathon Festival“ в Южна Франция, Анджелина (Германия) – собственик на най-големия информационен онлайн портал за ориенталски танци в Германия BellyDanceinfo.de; Алиша Лий (Корея) – лидер на Alisha Bellydance Troup и организатор на ориенталски фестивал в Корея.

В рамките на фестивала ще се проведат конкурсите Мис „Ориент ел хоб“ България, СОЛО професионална категория, категория АМАТЬОРИ и категория ГРУПИ. Наградният фонд включва парична награда от 1000$ и пълни пакети за участие в предстоящите фестивали през 2017г. – Heshk Beshk във Венеция, Италия; Oriental Marathon Festival в Монтпелиер, Франция; Dance Date Франкфурт, Германия и Apulia Belldance day в Бари, Италия.

,,Много съм щастлив да споделя всички умения и да дам душата си, за да помагам на танцьорите, и за да виждам общността на ориенталските танци да се разраства…“ – споделя украинския хореограф Алексей Рябошапка.

Билети за спектаклите пред публика могат да бъдат закупени в sabitie.bg

 

 

 

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *