Защо се разпаднаха Бийтълс

„Скъпи Линда и Пол, прочетох вашето писмо. До последно се надявах да го е писал някой луд фен на средна възраст. До последната страница не можех да разбера кой пише тези глупости?…”

джон ленънТака започва неизпратено и непубликувано до сега писмо на Джон Ленън до Пол Макартни. Точно този легендарен лист в момента се предлага на търг, при завиден интерес,  от  аукционната къща Boston’s RR Auctions. Написаното не само, че внася яснота в отношенията на легендарната четворка, но и отговаря на въпроса защо всъщност се разделиха Бийтълс. Причината, може би, е  в конфликта между две силни жени – Йоко и Линда. Предполага се, че писмото е  написано като отговор към съпругата на Пол, Линда Макартни, но нека да го видим и в пълнота:

„Скъпи Линда и Пол, прочетох вашето писмо. До последно се надявах да го е писал някой луд фен на средна възраст. До последната страница не можех да разбера кой пише тези глупости? Но след това изведнъж ми просветна. По дяволите, това е Линда. Вие наистина ли мислите, че пресата ни притиска и мен, и вас? Какво си въобразявате? Не разбирате ли, че вашият егоизъм пречи на всички ни. Силно се надявам, Пол, че ще разбереш, че ти не се отличаваш с нищо от така наречените „приятели“, които ни заливат с кал, мен и Йоко!  Ние с теб преживяхме заедно толкова много неща, много пъти съм ти прощавал, Пол, така както трябва да постъпва един благороден човек.  И Пол, аз искам да чуя, ти какво мислиш, за това което се случва. Ето защо, Линда млъкни и дай възможност на Пол да ми отговори на това писмо!

Никога не съм се срамувал заради Бийтълс, запомнете това и двамата, най – вече ти, Линда с

джон ленън

Конфликта между две силни жени – Йоко и Линда, доведе до разпадането на групата

твоя малък извратен мозък. Аз никога не съм планирал, тайно от вас, да изляза от групата. Ако не разберете, че аз съм същия, както преди пет години- значи никога не сме били приятели. Аз никога, никъде, в нито едно интервю не съм разказвал за истинските причини за своето напускане. Както и затова, че именно вие ме изправихте пред избора- или Бийтълс- или Йоко. И аз избрах любовта. Но за разлика от вас, мои малки бивши приятели, аз никога не съм ви заливал с помия публично. Така както го правите вие. Разбира се, че ви трябваха пари, а журналистите плащат добре за тази помия, нали Линда?“

Както се усеща от редовете, конфликтните отношения провокирани от нежните половинки на двамата фронтмени, взимат връх и може би  поставят край на групата.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *